USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Випадково знайшов закладку біля авторинку: волинянин доводить, що не збував психотропи

Сьогодні 08:12
Молодий чоловік запевняв, що випадково знайшов «закладку» на луцькому авторинку. Це сталося наприкінці 2020 року. Нині його продовжують судити.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За матеріалами слідства, в обвинуваченого був при собі ніж, що належить до холодної зброї. Крім того, на авторинку молодик незаконно привласнив канабіс, психотропи PVP, MDMA та амфетамін.

Усе надбане поніс до свого припаркованого автомобіля, але чоловіка затримали. Вину обвинувачений визнав частково: мовляв, не хотів збувати наркотики – просто стало цікаво.

«Обвинувачений припаркував свій автомобіль за кільцем. Йому захотілося в туалет, однак поблизу такого не було, тому він підійшов до кущів, де було мінімум людей. За кілька метрів від нього невідомий чоловік порпався в землі. Це обвинуваченому стало цікаво. Він побачив, що чоловік щось залишив у землі та пішов.

Читати ще: Розкопав закладку з цікавості: у Луцьку судять юнака за збут наркотиків

Далі обвинувачений узяв ніж у автомобілі й попрямував на те місце, де був невідомий і де біля трави була свіжокопана земля. Відгорнувши землю, знайшов поліетиленовий пакет, який поклав у рюкзак і пішов до машини», – йдеться в матеріалах суду.

Коли молодика затримували поліцейські, він побив свій телефон. Мовляв, там були фото інтимного характеру з дівчиною. Обвинувачений пояснював, що наркотики взяв випадково для власного вживання та не збирався їх збувати.

Луцький міськрайонний суд постановив: призначити молодику іспитовий термін на три роки. Проте, до апеляції подалися і захисник, і прокурор. Кажуть: обвинувачення кваліфікували неправильно.

Читати ще: Вживає з 14-ти років: у Луцьку молоду одеситку можуть посадити через наркотики

Захист переконував, що молодик не діяв за попередньою змовою з групою осіб, а прокуратура – що він мав на меті збут наркотиків і психотропів.А ще прокурор просив додатково дослідити, чому обвинувачений намагався втекти та знищити телефон. То ж справа знову повернулася в Луцький міськрайонний суд.

Сторона захисту наполягала: допитати у якості свідків чоловіків, які, за даними слідства, в іншій справі робили закладки на авторинку, а нині живуть у Тернополі. Їх судять у Рівненському суді. Зі слів адвоката Сергія Ковальова, це потрібно, аби довести, що вони не знають обвинуваченого.

Прокурор Ігор Смага був проти допиту свідків: «Я не знаю, чи ці люди взагалі прибудуть, чи можуть вони дати якісь покази, що саме вони робили «закладку». До цього мав стосунок і Максимчук. Бо ж за короткий проміжок часу одразу забрав її».

Зрештою, суддя постановив – викликати обвинувачених у збуті наркотиків як свідків у Луцький міськрайонний суд. Питанням їх прибуття має зайнятися захисник волинянина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus