USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Випадковість допомогла знайти скам'янілості гігантського вимерлого лева

12 Грудня 2022 00:23
У Сполучених Штатах Америки знайшли скам’янілості гігантського вимерлого лева, який був більший за сучасного бурого ведмедя. Знахідці посприяла посуха, яка оголила піщане дно річки Міссісіпі.

Хижак вимер майже 11 тис. років тому, тож археологам неабияк пощастило виявити його останки, пише CNN.

Американський лев (Panthera leo atrox) мав вагу приблизно 400 кг, а довжина його тіла з хвостом становила 3,7 м.

«Я одразу зрозумів за формою зубів, що це скам’янілість м’ясоїдної тварини, але, звичайно, я не знав, що це був американський лев. Ми всі чули про них, проте я не сподівався знайти останки. Я просто не міг у це повірити. Це був виграш у викопній лотереї», – розповідає місцевий житель Вайлі Прюїтт, який 26 жовтня помітив величезний зуб, що стирчав із піску.

Ідентифікувати зуб вдалося дуже скоро. Прюїтт повіз його на симпозіум скам’янілостей і артефактів Міссісіпі, темою якого був саме американський лев. Куратор відділу палеонтології місцевого музею Джордж Філліпс допоміг ідентифікувати останки.

«Через мільйон років у нас з’явилася ще одна скам’янілість цього лева. Вони дуже рідкісні», – заявив учений.

Через тиждень після цього відкриття місцевий інспектор з охорони дикої природи витягнув велику стегнову кістку американського лева з річкових відкладень, внаслідок чого до музейної колекції додалася ще одна скам’янілість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus