USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Винні понад 77 мільйонів: через арешт рахунків «Волиньгаз» не може сплатити борги

30 Червня 2024 11:34
Господарський суд Волинської області вирішив стягнути з «Волиньгазу» на користь Оператора газотранспортної системи України понад 77 мільйонів гривень. Основна сума боргу становить 55 мільйонів гривень, решта – пеня, штрафи, відсотки річних та витрати на судову тяганину. Заборгованість виникла за договором транспортування блакитного палива через несплату за добовий небаланс природного газу.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Волиньгаз» навіть подав апеляційну скаргу, однак суд залишив її без розгляду, бо заявник не сплатив судовий збір, який складає майже півтора мільйона. Усе через те, що приватним виконавцем накладено арешт на рахунки. Саме тому «Волиньгаз» і не може вносити платежі до держбюджету та сплачувати податки.

Читати ще: «Волиньгаз» перейшов під контроль держави, але судиться з «Газтек». Чи чекати змін у платіжках

Суть скарги в тому, що нібито приватний виконавець не мав права примусово стягувати кошти та вчиняти дії, пов’язані з арештом.

Чому ж так? Представниця «Волиньгазу» пояснює: акції їх підприємства були арештовані та передані до держпідприємства «Чорноморнафтогаз». А оскільки останнє є державною формою власності, то й державна виконавча служба має займатися стягненням боргу.

Представник стягувача стверджував: у Єдиному державному реєстрі не міститься інформація про те, що в статутному капіталі «Волиньгазу» є частка держави.

«Ми взяли витяг із єдиного державного реєстру й надали суду. Там чітко вказано, що частка держави в статутному капіталі АТ «Волиньгаз» становить 0 %», – зауважив представник ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» Павло Ракітін.

Читати ще: Апеляційний суд все-таки стягнув з волинянки борг за доставку газу

Приватний виконавець заявив, що такий борг у 77 мільйонів – не єдиний. Є ще судові провадження за інші періоди. Дивуються, що представники боржника не знають, хто є власником їхнього товариства.

Виконавець просить суд відмовити в скарзі та стягнути ще 30 тисяч витрат на правничу допомогу. Поки суд буде з’ясовувати, чи є в статутному капіталі державна частка власності, діяльність «Волиньгазу» паралізована через накладення арешту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Цікавий Показати IP 30 Червня 2024 13:00
Так волиньгаз вищий суд повернув фірташу!
Пенсіонер Показати IP 30 Червня 2024 13:13
Олігархи подавилися. Не знає сволота за що ще здерти гроші з людей
Бульба Показати IP 30 Червня 2024 13:47
Безпрєдєлу Волиньгазу прийшов кінець!!!
ОДІН Показати IP 30 Червня 2024 14:30
А ДЕ КОРОТЯ?
скептик до ОДІН Показати IP 30 Червня 2024 21:55
баланду хлебче

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus