USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Виманюють виплати переселенцям: кіберполіція попереджає про нову схему шахраїв

20 Квітня 2022 13:47
Зловмисники за допомогою фішингу виманюють гроші у громадян під виглядом виплат вимушеним переселенцям.

Про це повідомляє департамент Кіберполіції Національної поліції України, передає УНІАН.

У повідомленні сказано, що щодня до кіберполіції надходить понад десяток звернень з приводу фішингу, тобто шахрайства, метою якого є виманювання персональних даних.

Шахраї розсилають SMS-повідомлення, де розповідають про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. Також вони вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. Громадянам пропонують ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

«У таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після цього зловмисники привласнюють гроші українців», – сказано в повідомленні.

Кіберполіція закликає українців отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел; уважно перевіряти URL-адресу сайта, один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий ресурс; не переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Якщо ж фінансову інформацію розголошено, то треба негайно звернутися до банку й заблокувати картку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus