USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Вимагав гроші і погрожував розправою: в Одесі за рекет затримали «активіста»

4 Червня 2021 11:15
В Одесі в четвер, 3 червня, поліція затримала відомого місцевого «активіста» Євгенія Резвушкіна.

Про це повідомляє Страна.

Як повідомило джерело журналістам у поліції, Резвушкін підозрюється в тому, що вимагав у жителя Біляївського району 15 тисяч гривень за підпільний гральний салон. Простіше кажучи, запропонував йому за ці гроші дах.

4 червня Біляївський районний суд Одеської області визначить «активісту» запобіжний захід.

Як йдеться на сайті поліції ГУНП в Одеській області, 44-річний правопорушник, прикриваючись громадською діяльністю, вимагав у жінки щомісячну плату – 80 000 гривень – за так зване кришування бізнесу. За невиконання своєї вимоги він погрожував 39-річній потерпілій фізичною розправою та знищенням майна, яке їй належить.

Жінка одразу звернулася в поліцію. Правоохоронці затримали Резвушкіна відразу після отримання другої частини грошей, які він вимагав від потерпілої.

Під час санкціонованого обшуку за місцем його мешкання та роботи правоохоронці вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, та інші речові докази його протиправної діяльності.
Як зазначає Думская, зараз активіст знаходиться в СІЗО, йому готують повідомлення про підозру у вимаганні. Незабаром Біляївський районний суд Одеси має обрати йому запобіжний захід. Раніше Резвушкін був засуджений на умовний термін в один рік за ст. 263 – незаконне зберігання зброї. Тобто, згідно із законом, при будь-якому скоєному правопорушенні протягом випробувального терміну суд зобов’язаний відправити його до слідчого ізолятора.

Уродженець Керчі Резвушкін з’явився в Одесі після Майдану і відразу увійшов в коло наближених скандально відомого автомайданівця Марка Гордієнка. За шість років після Майдану Резвушкін встиг засвітитися в багатьох історіях, пов’язаних з вимаганням, бандитизмом і рейдерськими захопленнями. Він зібрав під прапор автомайдану Одеси бригаду молодих людей, готових за певну плату брати участь в будь-яких акціях, що приносять прибуток.

З 2014 року бригада Резвушкіна брала участь в нальотах на фермерів Одеської області, обклавши їх поборами. Якщо фермери відмовлялися платити, у них починали раптово горіти трактори і поля з урожаєм. Ще один ласий промисел бригади Резвушкіна – кришування ігрових салонів. Майже всі ігрові автомати в Одеській області зобов’язані були платити Резвушкіну, а в разі відмови «Автомайдан Одеса» просто громив підпільні салони.

Також в сферу інтересів Резвушкіна входили пункти прийому металобрухту, займався він і наїздами на забудовників, з яких брав чималі відкупні просто за те, щоб його хлопці не влаштовували мітинги і не трощили огорожі на будівництвах. «Автомайдан-Одеса» засвітився в розгоні антитруханівського Майдану в Одесі в 2016 році, коли його бійці вночі знесли намети і розігнали людей на Думській площі перед мерією.

До 2019 року Резвушкін легалізував свою громадянську організацію, створивши охоронну фірму «Варта міста». З цією організацією пов’язаний гучний скандал про розграбування скіфського кургану в 2020 році в селі Скобелеве Миколаївській області. Фірма Резвушкіна охороняла грабіжників кургану. Після цього інциденту Резвушкін заявив, що він не причетний до пограбування археологічного надбання. Де-юре так і є: охоронна фірма зареєстрована на його цивільну дружину Олену Семененко.

Крім скандалів з рейдерством, вимаганням і кришуванням ігрових салонів, на «активіста» відкрито ще кілька кримінальних проваджень – у зв’язку з побиттям охоронця будівництва, погрозами стосовно громадського діяча і незаконним зберіганням зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Новина Показати IP 4 Червня 2021 11:30
А чому пишете *активіст* ? Майже всі активісти є практично такими ж, як той затриманий, як волинські так звані активісти, як стерненко, і їм подібні напівбвндити.
Анонім Показати IP 4 Червня 2021 11:34
Активіст то професія? Де вчать?
Любі свині Показати IP 4 Червня 2021 11:36
Ану понеслась : "А всі вони такі....і.т.д. "
Анонім Показати IP 4 Червня 2021 11:38
За этим «одесским активистом», идёт шлейф уголовных дел по рейдерству, вымогательству, грабежу, бандитизму и тд. Но его всегда вытаскивают из СИЗО и для него нет правосудия, он считает себя «избранным». Сейчас его снова повязали на вымогательстве 15 тысяч гривен, правильно коллеги задаются вопросом, через сколько часов его снова отпустят и дело замнут.
Адессит Показати IP 4 Червня 2021 11:47
У нас только один правильный активист. Его оччень уважают
Лучанин до Адессит Показати IP 4 Червня 2021 15:20
Якщо бояться, то шанують?
просто Показати IP 4 Червня 2021 11:48
цитата з тексту :"Резвушкін з’явився в Одесі після Майдану"- і цим все сказано.
Петро Показати IP 4 Червня 2021 12:00
Іншу шелупень коли помістять за грати?
Народна прокуратура Показати IP 4 Червня 2021 13:37
Ну так, право не плювати на закон вони завоювали на святому Майдані. Зараз знову почнеться: злочинна влада саджає лише патріотів, негайно на штурм офісу Президента, мусора, свободу Резвушкіну і ще ціла жменя подібних заїжджених штампів!
Ігор луцький до Народна прокуратура Показати IP 4 Червня 2021 14:31
А де є інформація,що Резвушкін був на майдані?Він приїхав з Керчі займатись бандитизмом,а труханови і менти його кришували.
Гоцул до Ігор луцький Показати IP 4 Червня 2021 19:07
Труханов кращий мер в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus