USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Вимагали гроші й тероризували людей: на Львівщині затримали ватажка банди рекетирів

26 Червня 2023 14:14
У результаті спецоперації СБУ на Львівщині нейтралізовано діяльність лідера злочинного угруповання та його активних учасників, що тероризували і намагалися тримати в страху місцевих жителів.

Зловмисники вимагали гроші за вигадані борги або через штучно створені конфліктні ситуації. Про це інформують в СБУ.

У разі незгоди платити «данину» погрожували потерпілим застосуванням насилля та фізичною розправою.

Серед громадян, у яких фігуранти намагалися вибити гроші, були й щойно мобілізовані до лав українського війська.

Читати ще: Бізнесмен зі Львова в обхід санкцій постачав до РФ «Роллс-Ройси» та «Майбахи»

Злочинні дії угруповання призводили до розхитування суспільно-політичної обстановки і загострення криміногенної ситуації в західному регіоні. Зокрема задокументовано, що зловмисники вимагали від одного з військових щомісячно сплачувати їм $2 тисячі за вигадану заборгованість.
Співробітники СБУ затримали лідера злочинного угруповання під час отримання чергового траншу данини - 40 тисяч гривень. Встановлено, що кримінальник спрямовував гроші на поповнення злочинної каси, яку контролювали злодії в законі. Під час обшуку в його помешканні виявлено $350 тисяч, які, можливо, належать до так званого общаку.
Читати ще: Двоє військових та лікарка шпигували за Силами оборони на Яворівському полігоні

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
додік Показати IP 26 Червня 2023 16:08
Дата Туташхія?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus