USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Вилучили наркотиків на 600 млн: українські та польські правоохоронці ліквідували транснаціональне наркоугруповання

Сьогодні 15:22
Українські та польські правоохоронці ліквідували транснаціональне наркоугруповання та вилучили наркотиків на 600 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Нацполіція.

«Національна поліція України у співпраці з Центральним бюро розслідувань поліції Польщі провели масштабну операцію, спрямовану на ліквідацію місць виробництва синтетичних опіоїдів і катинонів. У результаті операції вилучено синтетичний опіоїд метадон у кількості, яка дорівнює смертельним дозам для майже чотирьох мільйонів осіб», – йдеться у повідомленні.

Поліція ліквідувала найбільшу лабораторію синтетичних опіоїдів на території Польщі, а також вісім мультилабораторій на території України та Польщі.
Читати ще: В Україні знешкодили наркосиндикат, який щомісяця виробляв до 100 кг важких психотропів

Зловмисники продавали свій товар на території країн Європейського союзу та України через приватні логістичні компанії методом із рук в руки та мастеркладами.
Правоохоронці провели обшуки на 38 об'єктах на території Польщі та України і вилучили 195 кілограмів метадону в кристалічній формі, що за медичними оцінками дорівнює чотирьом мільйонам смертельних доз, а також 153 кілограми Альфа-PVP та понад 430 літрів реакційних сумішей, підготовлених до фінального етапу виробництва, дві тонни прекурсорів, необхідних для виробництва синтетичних опіоїдів і катинонів.
«Орієнтовна вартість вилучених наркотиків, психотропів та прекурсорів за цінами чорного ринку становить понад 600 млн грн, що еквівалентно $15 млн», – наголосили у поліції.
Читати ще: Сім’я не здогадувалася кілька років: волинянина судили за вживання психотропів

У межах справи затримали сімох членів картелю на чолі з організатором. Наразі усі вони за рішенням суду перебувають під арештом.
Слідчі Нацполіції повідомили п’ятьом особам про підозру в незаконному виготовленні, зберіганні чи збуті наркотиків в особливо великих розмірах.
«За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – підсумували правоохоронці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus