USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Викрито оборудки київської фірми, яка ошукала державу на понад 1 млн, – Волинська митниця

5 Травня 2022 19:43
У воєнний час співпраця українських митників із закордонними колегами лише посилюється. Завдяки цьому та системній роботі Департаменту міжнародної взаємодії Держмитслужби України волинським митникам вдалося викрити протиправну діяльність київського товариства.

Як повідомляє пресслужба Волинської митниці, воно ошукало державу на понад 1 мільйон гривень митних платежів, які необхідно було сплатити під час імпорту легкових автомобілів.

Загалом 23 транспортні засоби ввозились через пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин" та оформлялися на митному посту "Ковель" у минулому, довоєнному році. Під час випуску у вільний обіг цих автомобілів заступник директора підприємства подавала до митного оформлення неправдиві відомості про продавців (відправників), покупців (одержувачів) та фактурну вартість придбаних у країнах Європи вживаних авто.

Виявити розбіжності дозволив аналіз документів, наданих на запит української сторони митними органами Польщі, Нідерландів, Швеції.

Відтак волинськими митниками складено протокол про порушення митних правил за ст. 485 Митного Кодексу України. Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 300% несплаченої суми митних платежів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Показати IP 6 Травня 2022 06:32
Чому протиправні дії знаходять митники других країн а персонал ягодинської митниці в повному складі на фрот

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus