USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Викрав людину і вимагав €90 тисяч: ДБР затримало працівника СБУ

17 Березня 2021 19:04
Державне бюро розслідувань затримало оперуповноваженого Департаменту захисту національної державності СБУ, який в інтересах російської компанії викрав мешканця Харкова та вимагав у нього близько €90 тисяч.

Про це повідомляють на сайтахДБР та СБУ, передає Українська правда.

«Встановлено, що минулого року правоохоронець вступив у змову з трьома цивільними особами. Вони викрали колишнього керівника представництва однієї з фінансово-партнерських Інтернет-мереж російської компанії та вимагали у нього €40 тисяч і 1,6 млн грн, які представники російської компанії помилково вважали своєю власністю», – зазначили у ДБР.

Повідомляється, що чоловіка відпустили лише після того, як він погодився сплатити всю суму коштів.

Працівник СБУ переховувався, але його затримали на підставі рішення слідчого судді. Пізніше йому обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Наразі усім фігурантам провадження повідомили про підозру у викрадені людини (ч. 2 ст. 146 КК України) та у вимаганні (ч. 2 ст. 189 КК України).

Підозрюваним загрожує до 7 років в’язниці.

Служба безпеки України зазначила, що «продовжує системне очищення власних лав».

У пресслужбі додали, що операція проводилась СБУ спільно з ДБР під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу генпрокурора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Никогда раньше Показати IP 17 Березня 2021 19:28
И вот опять?
скептик Показати IP 17 Березня 2021 22:57
наша служба и опасна, и трудна ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus