USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

Використав хворобу батька, щоб поїхати на відпочинок: у нардепа Дубінського проводять обшуки

3 Серпня 2023 13:04
Працівники ДБР спільно з СБУ проводять обшуки у народного депутата Олександра Дубінського, який під час війни виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування.

Про це повідомляє СБУ.

Правоохоронці не вказують прізвище обшукуваного, але за даними Української Правди йдеться про Дубінського.

За інформацією слідства, народний обранець поїхав за межі нашої держави під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу. При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу парламентаря.

Крім того, правоохоронці розслідують факти підписання народним депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їх підроблення.

Для з’ясування всіх цих обставин і надання правової оцінки діям парламентаря тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 366 (службове підроблення); ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за попередньою змовою групою осіб).
Санкція статей передбачає покарання до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Розслідування проводять за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Раніше у мережу злили документ, яким МОЗ клопотав про виїзд Дубінського за кордон. Нардеп у своєму акаунті в соцмережі написав пост, у якому заявив, що супроводжував батька на лікування за кордон. Згідно з листом МОЗ, Дубінський мав повернутися до 10 липня.

Водночас в кінці липня з’явилася інформація, що дівчина народного обранця засвітила його перебування в Барселоні в сторіз Instagram.

Після низки скандалів із «відрядженнями» нардепів на люксові курорти влада заблокувала виїзд за кордон народним депутатам і чиновникам та доопрацьовуватиме законодавство, яке регулює відрядження.

Нагадаємо, 15 липня стало відомо, що заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії «Слуга народу» 48-річного Юрія Арістова в середині липня помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. Після скандалу навколо цієї поїздки Арістов подав заяву про складання депутатських повноважень.

Також ми повідомляли, що колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян, який служить капітаном у лавах ЗСУ, відправився у відпустку на 17 днів на острів Крит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мама Показати IP 3 Серпня 2023 13:24
Козел, з жиру біситься, на фронт і посправі, а для інших приклад.
Мамі Показати IP 3 Серпня 2023 14:16
А чого так грубо? Він народний депутат, його народ обрав. А народ знає за кого голосувати
Мама до Мамі Показати IP 3 Серпня 2023 23:05
путіна теж народ обрав, одне л.айно, як і т.и троляра іхідна, а народ не чіпай.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus