USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Використання імені Зевса у сучасному світі*

18 Лютого 2023 08:06
Римські Боги завжди вважалися уособленням сили та мудрості, але насправді це не завжди відповідало дійсності. Не дивлячись на це, ім’я грецьких Богів зараз використовується не лише у мистецтві та міфах, але й у сучасній культурі та навіть відео, кіно, комп’ютерних іграх.

Ім’я Зевса у сучасній культурі та комп’ютерних іграх

Одним з найвідоміших римських богів вважався Зевс, який є уособленням грози, жорсткості, мудрості та рішучості. Зараз його ім’я використовують при створенні відомих ігор. Це пов’язано з тим, що зазвичай персонаж використовують разом з блискавкою і громом, дощами та стихією.
Найвідоміші ігри, в яких використовується ім’я Зевса:

– Master of Olympus. Гра, що має на увазі будівництво міста, яка була випущена ще у 2000 році. Головне завдання гравця – це будувати житло та різні заводи, а також створювати доставку товарів та послуг. Гравець виступає своєрідним менеджером та одночасно виконувачем усіх маніпуляцій. Усі мешканці поділяються на звичайних містян та аристократів, для яких створюються окремі умови життя.

– «Зевс на канікулах». Цікава настільна гра, яка створена для сім’ї та дітей, віком від 8 років. Придбати цю гру можна у будь-якому книжковому магазині. Вона дозволяє розвивати логіку та примушує всіх думати.

– Досить часто ім’я Зевса використовується при створенні ігор для кіберспорту. Тому деякі з відомих гравців, що полюбляють комп’ютерні ігри, обирають собі нікнейми, які пов’язані з Богом блискавки і грому.

Використання імені Зевса у кіно та серіалах

Проте ім’я Зевса використовують не лише, щоб розробляти ігри. В мережі існує вірус, який псує програмне забезпечення та становить серйозну загрозу для персонального комп’ютера. Це один з типів троянського різновиду, який суттєво впливає на роботу операційної системи Windows.

Щоб уникнути зараження вірусами, потрібно видаляти спам з листів, які приходять на електронний ящик. Як не дивно, але шкідливі повідомлення приходять від імені Фейсбуку та Microsoft, тому досить часто користувачі без зайвих думок проходять за посиланнями, які викрадають конфіденційну інформацію.

Ім’я Зевса досить часто використовується серед режисерів та сценаристів у кіно. У 2020 році було створено одразу декілька кінострічок, в яких зіграли відомі на весь світ актори Голлівуду. Зазвичай це відомі кінострічки про Рим та міфологію. Нещодавно компанія Netflix випустила серіал «Кров Зевса», який запам’ятався чарівним та яскравим акторським складом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus