USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Вихваляв Захарченка, Гіві і Моторолу: священнослужитель УПЦ МП отримав термін

30 Січня 2024 17:26
Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав настоятель одного із храмів Вінницької єпархії УПЦ (МП). На сторінках власного Телеграм-каналу він називав збройну агресію рф «громадянською війною» в Україні та вихваляв терористів Захарченка, Гіві та Моторолу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Також фігурант репостив публікації та коментарі пресслужби РПЦ, де виправдовували захоплення частини території нашої держави та героїзували російських окупантів.

Разом з цим клірик регулярно поширював авторські коментарі, в яких намагався дискредитувати українських військових та ображав релігійні почуття вірян різних конфесій.

Для маскування злочинних дій протоієрей писав у соцмережах під вигаданим псевдонімом.

Крім того клірик розповсюджував прокремлівські наративи під час проповідей та особистого спілкування з представниками релігійної громади.

Читати ще: Волинські очільники УПЦ МП увійшли до офіційного календаря Російської православної церкви

Співробітники СБУ розшукали і затримали зловмисника після того, як він намагався переховуватись від правосуддя за різними адресами в декількох областях України.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь рф.

На підставі зібраних доказів суд визнав затриманого виним за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);

- ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Читати ще: «Поліція сказала: міняйте всі замки». На Волині віряни не могли зайти в храм, бо прихильники УПЦ МП забрали ключі

З урахуванням повної співпраці зі слідством, йому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 30 Січня 2024 19:10
ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); пам'ятаєте майдан? Щось це дуже схоже на написане вище
Анонім до Анонім Показати IP 30 Січня 2024 19:51
та ну, не натянуйте сову на глобус. Майдан стояв за захист суверенної країни, а не розвал, який вже почали втілювати в дію регіонали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus