USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.50 10.65

Виховують сина та мріють про перемогу: подружжя рятувальників переїхало з Рубіжного на Волинь

8 Березня 2024 08:06
Анастасія Решетняк – провідна інспекторка Володимирського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області. Їй 25 років. Як і всі її колеги та колежанки, вона віддано служить державі та мріє про перемогу і мир. Навчалася в Харкові, де познайомилися з майбутнім чоловіком, уродженцем Сєверодонецька Луганської області – Дмитром.

Історію подружжя розповідають у пресслужбі ДСНС Волині.

Після завершення навчання у Харкові, у 2019 році, тоді вже лейтенанти служби цивільного захисту одружилися та разом поїхали працювати в Луганську область. Він на посаду начальника інженерної групи Аварійно-рятувального загону, а вона – провідного інспектора в місті Рубіжне.

Анастасія займалася навчанням населення правил безпеки життєдіяльності, Дмитро виконував інженерні роботи. Чоловіку довелося брати участь у ліквідації масштабних пожеж сухої трави та лісового масиву на території Новоайдарського району Луганської області, де додатково залучалися рятувальники Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Читати ще: «Хочеться ще пожити». Як 19-річна каратистка з Запоріжжя облаштувалася на Волині

Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, за рішенням керівництва, молода сім’я змушена покинути рідне місто, роботу, дім та виїжджати в безпечне місце. Так вони переїхали спочатку в Дніпро, а звідти – на Волинь, де були прикомандировані до Володимирського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

«Дуже тяжко було лишити дім та місто, яке стало рідним. Хотілося б повернутися в те місто, яким воно було до війни», – каже Анастасія.

22 серпня 2022 року її чоловік відряджався в Харків, де в складі зведеного загону Луганської області працював на деокупованих територіях. Разом з колегами розбирав завали, спричинені російськими обстрілами, розвозив гуманітарну допомогу людям на звільнених територіях: Куп’янськ, Вовчанськ, Ізюм, Балаклія.

Читати ще: «Їхали в нікуди»: історія переселенки із Запоріжжя, яка з сім’єю переїхала до Луцька

«Одного дня, коли Дмитро разом з колегами везли гуманітарний вантаж у Куп’янськ, вони потрапили під обстріл «градів». Дякувати Богу, всі лишилися живі», – розповідає дівчина.

Сьогодні Анастасія з Дмитром служать на Волині. Молода сім’я рятувальників виховує сина Данила та плекає мрії про закінчення війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus