USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

«Виходу звідти немає»: евакуйовані із сирійського табору українки про життя з членами ІДІЛ

4 Січня 2021 13:08
Українки та їхні діти, яких вдалося евакуювати із сирійського табору, де утримують родини бойовиків терористичної організації ІДІЛ, зараз перебувають на обсервації під Києвом. Ці жінки вижили в страшних реаліях радикального ісламу і майже втратили надію побачити Батьківщину. Спецоперація з їхнього визволення тривала понад рік.

Членів родин бойовиків ІДІЛу перевіряли спецслужби. Фактів співробітництва з терористами не виявили, розповіли 3 січня у ТСН.

Дві українки, яким вдалося повернутися на Батьківщину, на двох мають семеро дітей. Нині вони у передмісті Києва, у санаторії. Тут проходять карантинну самоізоляцію. Дітям, що народились за кордоном, дивним здається все, що бачать в Україні.

«Діти не розуміють, чому дерева висохли. Я кажу, що це зима. Вони не розуміють, бо не бачили цього», – каже Аліме Абасова.

Доки триває самоізоляція, гостям до санаторію не можна. Виняток, за умов захисних масок та соціальної дистанції, зробили лиш для нас. Смаколики для цих дітлахів – дивина. Усе своє маленьке життя вони провели у закритих таборах у Сирії. Туди їхні матері потрапили після того, як повірили у східну казку та поїхали за своїми чоловіками. Пізніше ті вступили до однієї з найжорстокіших терористичних організацій планети – ІДІЛ.

«А виходу звідти немає. Чоловікам не можливо звідти вибратися: їх переслідують, вбивають», – каже жінка, що не хоче називатися.

Як родичів терористів жінок з дітьми ізолювали в спеціальні табори. Там малюків виховують в дусі ІДІЛ. Їх називають «вовченятами халіфату». Якби дітей звідти не забрали, то вони могли б поповнити лави терористів. Спецоперація з визволення перших дев’яти українських громадян тривала понад рік.

Зараз звільнені українці звикають до спокійного життя. «Ми щасливі, що на волі. Є родичі, які підтримували», – каже Аліме. Саме до них із п’ятьма дітьми жінка поїде одразу після самоізоляції.

Дещо складніше мамі цих дівчаток, бо її батьки перебувають в окупованому Криму. Аби не мати справ із російськими спецслужбами, доведеться залишиться на материковій Україні. Із рідною сестрою, вона вже домовились про зустріч.

У сирійських таборах залишається ще 57 українців – це жінки і їхні діти. Спецслужби сподіваються звільнити їх вже цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Maха Показати IP 4 Січня 2021 13:33
нічого хорошого не буде з цими мамами і дітьми. нажаль я їм не вірю це в голові
Клар Цеткін до Maха Показати IP 4 Січня 2021 15:30
Ти що, як так можна? Це ж женщіна, вонажмать!!! Вона поїхала за своїм коханням, їй срочно мають за це мідаль дати. І премію, і дітям по квартирі. І не треба судити по тому, що вона поїхала жінкою бойовика стала!! Ну помилилася трохи, з ким не буває!!! "Прежде чем осуждать кого-то возьми его обувь и пройди его путь, попробуй его слезы, почувствуй его боли." Це в всіх пабліках для справжніх женщін написано!!!
Лучанин Показати IP 4 Січня 2021 14:13
Франція також нікому не відмовляє, а в підсумку дехто залишається без голови,
Анонім Показати IP 4 Січня 2021 15:15
а чому ім.я Аліме? якщо вона українка і чому жінки не знімають оту паранжу? вона прийняла іслам?не розумію
полішук Показати IP 4 Січня 2021 17:23
мож вони наші тайні агенти в іділ і зара розказують великі сікрети сбу
Лучанин до полішук Показати IP 4 Січня 2021 21:30
Вони - безмозглі дури, які полізли туди куди лізти не треба. Бо розумна людина не лізе в місце де «виходу звідти немає». Хтось з тих ідіоток, які так наполегливо шукають "восточних сказок", розуміють наслідки рішення стосунків з мусульманином? Я зараз не про багатоженство, воно є звичайно, але доступне лише дуже заможним людям. (Читай - доступне людям, які серед свого народу можуть обирати кращих наречених, і наші дури їм ні до чого). Дитина народжена від батька-мусульманина вважається мусульманином (автоматично). Навіть якщо вона виросте тут, і мечеть буде бачити тільки іноді по телевізору. Якщо прийняти християнство після цього - це рахується зрадою віри. А тепер домашнє завдання для ідіоток. Погуглити, яке покарання передбачає шаріат (ісламське право) за зраду віри?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus