USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.56

Виявили бухгалтерську помилку: США знайшли ще $2 мільярди для допомоги Україні

Сьогодні 11:43
Пентагон виявив помилки в оцінці військової допомоги, відправленої в Україну. Заявлена сума у $8,2 мільярда на $2 мільярди перевищувала реальну.

Про це пише Reuters з посиланням на звіт Управління державної звітності США (GAO), передає Бабель.

Міністерство оборони США зіткнулося з проблемами точної оцінки оборонних товарів через нечіткі бухгалтерські визначення.

Таке вже траплялося раніше – у 2023 році Пентагон заявив, що співробітники використовували відновлювальну вартість для оцінки військової допомоги, а не вартість зброї на момент її придбання з урахуванням амортизації. Тоді помилка відкрила шлях для відправки до Києва ще мільярдів доларів допомоги.

Читати ще: США допоможуть відновити українську енергетику

Тепер Пентагон виявив ще $2 мільярди завищеної вартості. Як наслідок, в Україну можуть відправити додаткове озброєння на цю суму.

Управління зазначає, що нечітке визначення вартості в Законі про іноземну допомогу і те, що Адміністрації президента не надали конкретних вказівок щодо оцінки, призвели до невідповідностей у звітності про вартість військової допомоги.

Ось один з прикладів, наведених у звіті: 10 транспортних засобів оцінили в $7 мільйонів, тоді як супровідна документація свідчить, що їх мали б оцінити в нуль, тобто за їхньою залишковою вартістю.

Управління рекомендувало Конгресу уточнити визначення вартості в контексті оборонних товарів у межах президентських повноважень щодо скорочення озброєнь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP Сьогодні 14:15
То скiльки ми вже виннi американцям?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus