USD 41.20 41.40
  • USD 41.20 41.40
  • EUR 41.20 41.40
  • PLN 10.60 10.75

Виявляють COVID і грип. Українські вчені розробили нові ПЛР-тести

10 Лютого 2022 20:35
Вчені з Інституту молекулярної біології та генетики в Україні розробили п’ять різних тест-систем для одночасного виявлення COVID, грипу та інших ГРВІ. Тести дозволять не тільки виявити віруси в організмі, але і прогнозувати хворобу в інфікованого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Інституту.

Як пояснили в Інституті, що вчені налагодили технології розробки тест-систем на основі ПЛР і кПЦР з різними типами детекції. Системи можна буде легко використовувати навіть в районних лікарнях.

Вчені відзначають, що отримані результати експериментів дозволяють розробляти будь-які Комбіновані тест-системи для визначення небезпечних патогенів людини і тварин. Зокрема, що вимагають дуже дорогих приладів, зокрема ПЛР в реальному часі, і ті, для застосування яких необхідні звичайні термоциклери.

«Ці підходи дозволяють зберегти високу чутливість, яку дають ПЛР реакції, і значно здешевити проведення діагностики», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саша Показати IP 10 Лютого 2022 22:43
Собівартість тесту копійки, приватні беруть по 500-700 грн за тест ,гарний бізнес

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus