USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

«Виділили комунальну землю мешканцям під паркомісця»: у Луцьку знесуть обмежувачі руху

17 Лютого 2022 08:00
Члени Луцького міськвиконкому затвердили перелік адрес, за якими розташовані обмежувачі руху, що перешкоджають проїзду автомобілів швидкої допомоги, пожежної, прибиральної, аварійної техніки та обмежують доступ до прибудинкових територій. Їх мають демонтувати.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання 16 лютого.

Зокрема департамент муніципальної варти міської ради має здійснити демонтаж обмежувачів руху за наступними адресами:

вул. Братковського, 1 – стовпці, бетонний блок;

вул. Братковського, 9 – стовпці, бетонний блок;

вул. Братковського, 17 – металева конструкція;

вул. Глушець, 1 – металева конструкція;

вул. Драгоманова, 3 – стовпці, бетонний блок;

вул. Драгоманова, 25 – стовпці;

вул. Кафедральна, 2 – стовпці, бетонний блок;

вул. Єршова – забетоновані шини;

вул. Єршова, 11 – юніпаркери (10);

вул. П’ятницька Гірка – юніпаркер, стовпці;

вул. Січова, 3а – стовпці (12);

просп. Соборності, 13а – юніпаркери;

с. Забороль, вул. Шевченка – стовпці (14);

с. Великий Омеляник, вул. Волі – стовпці, шлагбаум.

Згадані обмежувачі руху розміщені без дозвільних документів та перешкоджають вільному руху громадян і автотранспорту, йдеться у пояснювальній записці. А відповідно до Правил благоустрою міста Луцька, на об’єктах благоустрою заборонено самовільно переобладнувати проїзди у спосіб, що заважає проїзду спеціальних машин швидкої допомоги, пожежної, прибиральної та аварійної техніки; самовільно встановлювати різноманітні конструкції. Так само забороняють їх встановлювати і державні будівельні норми.

До департаменту муніципальної варти письмово та на номер гарячої лінії «Групи швидкого реагування» постійно надходять звернення щодо встановлених та розміщених конструкцій (обмежувачів руху) на території земельних ділянок комунальної форми власності та загального користування. Зокрема до департаменту надійшли листи від КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради та ГУ ДСНС у Волинській області щодо демонтажу обмежувачів руху в Луцьку з метою усунення перешкод для руху автомобілів швидкої допомоги та пожежної техніки.

Однак не всі причетні до згаданих адрес погодилися з цим рішенням. Голова ОСББ, розташованого за адресою проспект Соборності, 13а, В’ячеслав Ліщук переконує: юніпаркери, встановлені у їхньому дворі, нікому не заважають. А встановили їх для того, щоб мешканці могли паркуватися.

«Коли впорядкували прибудинкову територію, у нас почали паркуватися мешканці з п’яти прилеглих будинків. Після 18-ї години наші мешканці не мали можливості поставити свої автомобілі. Двічі збиралися збори і мені ставили питання: що зробити, щоб наші мешканці могли паркуватися на нашій території? Правління ОСББ ухвалило рішення встановити 13 юніпаркерів там, де, згідно з проєктом благоустрою, були місця для паркування», – пояснив він.

З його слів, ключі від юніпаркерів перебувають у тих мешканців, кому рішенням правління виділено паркомісця. Проте, зауважили члени міськвиконкому, ці паркомісця розташовані на землі міської комунальної власності.

Член виконкому Олександр Серватович зазначив: якщо керуватися такою логікою, то всі мешканці можуть городити і бронювати собі місця для паркування будь-де.

«Це юридична вакханалія. Тут біля міськради живе надцять мешканців, і за такою логікою вони мали б шлагбауми поставити, бо сюди приїжджають не тільки волиняни, а й з Києва, з-за кордону. Це комунальна земля. Людям треба усвідомити, що раз вони мешкають на території міста, то про ці приватні інтереси не треба думати навіть. Хочете – купуйте ділянки приватні і городіться», – наголосив він.

Урешті члени виконкому ухвалили рішення про демонтаж обмежувачів руху за згаданими адресами.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 17 Лютого 2022 08:46
Є прибудинкова територія і вона у приватній власності власників(співвласників)квартир-ЗАКОН.Чи ви вже вище законодавства України.Яка комунальна???З вересня 2016р.будинки і прибудинкові території на балансі власників квартир(Закон про право власності у баг.будинках(2015р.).Почніть вже хоч щось читати...
Анонім Показати IP 17 Лютого 2022 08:50
Все для людей!
Категорія А Показати IP 17 Лютого 2022 08:52
Непрофесійний підхід ! Шукаєте напіврішення сьогодні - на - сьогодні ! Давно пора розробити планувальну документацію, яка би передбачала розміщення перехоплюючиз парковок на в'їзді до міста, встановлення як наземних так і багатоповерхових приблокованих чи окремо стоячих парковок,а якщо є фінансова можливість то і підземних ! Тобто сформуйте технічне завдання і у структурі пішохідно-транспортної схеми міста замовте такий проект у спеціалізованій проектній організації. А так як ви підходите до вирішення - то ви просто навіть не доганяєте тих викликів, які ставить перед вами життя ! Думайте і робіть на перспективу !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus