USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Виділення коштів військовим, партнерство з містами України та весняні роботи: мер Володимира провів брифінг. Головні тези

5 Березня 2024 19:10
5 березня міський голова Володимира Ігор Пальонка провів брифінг для представників місцевих ЗМІ. Розпочали з резонансних питань чергової сесії, яка відбулась днями.

Про це інформують у Володимирській міськраді.

Передусім журналістів цікавила доля не підтриманих депутатами 27 мільйонів, які передбачались на проведення робіт з облаштування пункту постійної дислокації 100-ї бригади в місті. У 2023 році ці кошти виділялися, однак військовики їх не встигли освоїти. За цей час питання набуло розголосу і, можливо, саме це стало причиною, що депутати обережніше приймали чергове своє рішення. Кошти ці і далі у вільних лишках. А командир бригади запевняє, що готовий знову переконувати і наводити свої аргументи щодо необхідності використання озвученої суми саме на заявлені потреби.

Щодо виділення коштів для ЗРП – дали їх тільки на ремонт КПП. Так вирішили більшість керівників фракцій на спільній нараді під час сесії. Від керівників частини тепер залежатиме, чи переконають вони депутатів таки виділити кошти за іншими двома бюджетними запитами. Я за те, щоб доробити розпочаті вже раніше ремонтні роботи.

Читати ще: Співпрацюватимуть у медицині: делегація Володимирської громади відвідала польське місто Мальборк

Зараз час, коли треба шукати баланс. Виділення коштів військовим, звичайно, має бути першочерговим. Водночас слід закривати і проблемні питання місцевого характеру. Спілкуючись із громадянами міста, зокрема, сім’ями загиблих, бачу, що 85% порушених питань стосуються життя у громаді. Наприклад, сім’ї загиблих просять зробити тротуар на вулиці Ковельській або ж дороги поблизу своїх будинків.
Читати ще: У Волинській громаді стартував молодіжний проєкт «Імпульс»

Загалом на сесії були прийняті усі важливі стратегічні рішення. По центру реабілітації для військових експертизу ПКД уже проведено, зараз формується технічне завдання. За інформацією керівниці ТМО, тендер буде оголошуватись наступного тижня. Проведено також експертизу по укриттю ліцею імені О. Цинкаловського. За цим об’єктом обласне управління капітального будівництва буде проводити закупівлю, підтверджено, що у співфінансуванні з нами 50 на 50.

Депутати проголосували за складення повноважень Сергієм Кобою, відповідно до його заяви. Тепер ця політична сила отримала можливість завести у склад іншого свого депутата, який перебуває на місці і працюватиме для громади.

Були питання щодо передачі мавіків. Ми знову закупили 20 мавіків, а також деяке інше обладнання, є відповідне рішення сесії. Будемо передавати їх у 14-ту, 100-ту бригади та ЗРП. Принагідно зазначу, що планую відрядження на Схід у середині березня.

Читати ще: Місто на Волині купує для армії 20 безпілотників

Щодо відкриття приймального відділення. Попередньо підрядник обіцяє завершити роботи до кінця травня.
Читати ще: Делегація Володимирської громади відвідала польське місто Грубешів для посилення співпраці

Подальші дії по «шпилю» на площі Героїв. Зараз будемо виготовляти облікову документацію, адже вона виявилась надто старою. Будемо діяти в межах чинного законодавства про охорону культурної спадщини, чекатимемо на погодження профільного міністерства. Але у планах – все-таки перенести цю пам’ятку з центральної площі міста. Буду робити все для того, щоб на це було затрачено мінімум коштів.

Першочергові роботи на весну. Укладання бруківкою доріжки до 25-го сектору на Федорівському кладовищі (де спочивають полеглі Герої), ремонт двору на вулиці Академіка Глушкова, завершення проведення мереж водопостачання в районі вулиць Володимира Великого – Проскури, ямкові ремонти вулиць. Щодо ряду інших незавершених об’єктів планую зустрітись із керівниками депутатських фракцій, щоби проговорити з ними, що будемо реалізовувати: маємо двори на Луцькій, 101/1, Староостровецькій, Ковельській, 73. У тому числі й сквер Героїв Небесної Сотні.

Щодо створення патрульної поліції. Міська громада має їм запропонувати приміщення з комунікаціями у розрахунку на 50 осіб. Ми зараз його шукаємо. Фінансування поліції буде здійснюватись з державного бюджету.

Про партнерство із Бахмутом та іншими українськими містами. У Бахмуті свого часу дислокувався один із наших військових підрозділів. Міський голова, з яким мав недавно онлайн-зустріч, дуже просив допомогти. Маємо їх підтримати. Адже управління Бахмутської адміністрації розміщені по різних локаціях України і далі працюють, організовуючи різноманітні заходи спортивного, культурно-освітнього характеру тощо. Будемо запрошувати їх і до нас. Підтримую зв’язок із міським головою міста-партнера Коростеня. А Гола Пристань на Херсонщині окупована, доля міського голови нині невідома.

Читати ще: Володимирська громада отримала з-за кордону автомобілі для військових

Рідні загиблих просять встановити у місті куби-банери. Які думки щодо встановлення пам’ятника учасникам російсько-української війни? Поки війна, пам’ятника встановлювати не будемо. Щодо кубів і справді родинами зібрано понад 50 підписів. Профільні управління вже отримали завдання знайти варіанти, де можемо їх розмістити. Переконаний, що це має бути центральна частина міста. Зробимо це обов’язково.
Чи запрацює басейн цього року? Вчора представляв нового керівника ВЦФЗН «Спорт для всіх» Романа Горошкевича, відвідав басейн, спілкувався з підрядником. Він нарікає на нестачу працівників, адже фахівців забирають у Збройні Сили. Але за місяць реально завершити роботи з укладання плитки в чаші басейну, саме ці роботи нині ведуться.

Чи є кандидатури на посаду старости Зарічанського старостинського округу, адже Андрій Самчук написав заяву про звільнення? Нині стоїть гостро питання оптимізації штатів, тому в найближчій перспективі призначати там старосту не планую.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus