USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Видавав себе за льотчика: у Луцьку судили шахрая, який у Фейсбуці видурював гроші

Сьогодні 20:12
Уродженець Луцького району створив у Фейсбуці фейкову сторінку та видавав себе за льотчика, щоб виманювати гроші у людей буцімто для допомоги військовим. Проте шахрайський «бізнес» чоловіка прогорів, а сам він опинився у суді.

Як йдеться у матеріалах справи, Микола Є. вирішив скористатися вразливим емоційним станом українців через повномасштабну війну та вигадав шахрайську схему.

У вересні 2022 року, перебуваючи у Луцьку, чоловік за допомогою мобільного телефона створив у Фейсбуці сторінку під вигаданим ім’ям. Аби надати фейковому акаунту більшої правоподібності, з інтернету завантажив фото льотчика ЗСУ у військовій формі. Потому за допомогою фотошопу змінив обличчя військового на своє та додав на сторінку у мережі.

Читати ще: У Ковелі працівниця банку вкрала із гаманця знайомої 700 доларів. Її судили

Маніпулюючи почуттями людей, він розмістив оголошення про збір коштів на потреби військових, вказавши при цьому номер своєї картки. Один із користувачів побачив оголошення та переказав шахраю п’ять тисяч гривень.

Таким чином Микола Є. вчинив кримінальний проступок, передбачений ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство).

Про чоловіка відомо, що він працює на посаді машиніста ламінувальної машини у ТОВ «Тартафан», раніше не був судимий.

Під час судових засідань обвинувачений розкаявся та просив суворо не карати. Луцький міськрайонний суд визнав чоловіка винним і призначив рік позбавлення волі з іспитовим терміном в 12 місяців.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ахванасій Показати IP Сьогодні 20:41
Льотчік-зальотчік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus