USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Вибухи на авіабазах РФ: Maxar показала, звідки ворог завдає ударів по Україні

6 Грудня 2022 13:56
У мережі з’явилися супутникові знімки російської авіабази в Енгельсі, з якої окупанти завдають ударів по Україні.

Фото оприлюднила американська аерокосмічна компанія Maxar, пише Главком з посиланням на Sky News.

«Супутникові знімки, опубліковані компанією «Максар», показують кілька літаків дальньої бомбардувальної авіації, розміщених на авіабазі в Енгельсі, яка, за словами офіційних осіб в Україні, використовується для нанесення ударів по країні», – йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомлялося, на аеродромі під російською Рязанню вибухнув бензовоз, внаслідок чого загинуло щонайменше троє людей, на аеродромі в Саратовській області безпілотник впав на бомбардувальники.
На обидвох аеродромах дислокується дальня авіації РФ. Під Рязанню розташований аеродром «Дягиляево», у Саратівській області – аеродром «Энгельс».
Там, зокрема, базуються стратегічні бомбардувальники-ракетоносці типу Ту-95МС, Ту-160, Ту-22М3. Головна відмінність літаків цього типу полягає в їхній здатності відправляти смертоносні крилаті ракети з відстані понад 1000 км. Українська сторона фіксувала задіяння таких бортів у Чорному та Каспійському морях для нанесення ударів крилатими ракетами на відстані понад 1000 кілометрів по містах України в будь-якій точці нашої держави.

Читати ще: Удари України по аеродромах в глибині Росії свідчать про винахідливість ЗСУ, – The Guardian

Як повідомлялося, на аеродромі в Саратовській області, як повідомляють ЗМІ, зранку 5 грудня безпілотник упав на злітно-посадковій смузі аеробази «Энгельс-1». Пошкоджень зазнали два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95. Щонайменше двоє вояків РФ отримали поранення, їх госпіталізували.

Також у вівторок, 6 грудня, на світанку у Курську сталася пожежа на аеродромі. Як повідомлялося, унаслідок атаки безпілотника в районі курського аеродрому загорівся нафтонакопичувач. Постраждалих немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ясочка Показати IP 6 Грудня 2022 14:52
Нищівний точний Удар по одному цьому аеропорту значно б полегшив життя не лише украінцям, а й європейцям та гаманцям американців….
ОГО Показати IP 7 Грудня 2022 22:32
А навіщо 450 зе-паразитних депутатів коли населення скоротили вороги з 45-ти міліонів до 25-ти міліонів? то над ким ці депутати,над мертвими душами чи що? А чи недостатньо їх буде 150 замість 450 депутатів? Де ваш здоровий глузд і совість депутати з мародерними зарплатами в 220000гривень? коли пенсіонери з пенсіями аж-ж в 2400гривень не можуть виживати і масово помирають від недоїдання й належного лікування немаючи коштів на придбання їжі і ліків і оплати ком.послуг!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus