USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

«Вибухом знесло двері»: жителі приватного сектору в Луцьку рахують збитки після атаки РФ

26 Серпня 2024 22:38
Люди, котрі проживають поблизу одного з об’єктів критичної інфраструктури, що потрапив під обстріл, розповіли про наслідки атаки РФ 26 серпня в Луцьку.

Суспільне поспілкувалося з жителями приватного сектору про пошкоджене житло.

Вдруге від початку повномасштабної війни пережила обстріл РФ 70-річна лучанка Тамара Липяніна. Зі слів жінки, після початку повітряної тривоги спустилися в укриття, де просиділи майже дві години.

«Отут під’їхала оця стіна, бачите, яка полоска, там вікна повибивало. Ну це літня кухня, то це ще таке, знаєте. – Ви в цей момент де були? – Бігли в льох, всі сусіди і ми... Це така сила, де воно береться з такою силою летіти і з такою силою взірватися, це шось страшне, не дай Боже нікому», – сказала мешканка пошкодженої оселі.
Читати ще: «Я сам вилазив з-під завалів»: що розповідають жителі багатоповерхівки у Луцьку, куди влучили уламки дрона

Власник поруйнованого будинку в Луцьку В’ячеслав Лимар нещодавно завершив ремонт після попереднього обстрілу. Тепер, говорить чоловік, потрібно знову займатися ремонтом, оскільки пошкоджень у домі чимало.
«Вибухом знесло двері. Полотно вже зняв, буду щось робити сам. Слава Богу, що всі живі залишились. Сподіваюсь, що міська влада допоможе хоча б з дахом, все інше вже будемо своїми силами. Сусіди дуже постраждали, там хата палала, двоє людей, бабуся і її син травмувались, в лікарні, але головне, що живі», – сказав чоловік.
Читати ще: Куди можуть звертатися лучани, які постраждали сьогодні від вибухів у місті

По сусідству з В’ячеславом мешкає лучанка Тетяна, дім якої зазнав найменше пошкоджень. Жителька пошкодженого будинку зазначила: хвилюється за здоров’я доньки, яка в момент обстрілу дуже злякалася.

«Була на роботі, донька подзвонила, що погано і почала кричати, що в вухах дзвенить, приїхала додому, то вони тут всі сиділи в хаті. Потім ми вже знову почули, що почали збивати, звуки вибухів і потім вже такий сильний вибув був. Зараз ми не знаємо, чи будемо звертатись в лікарню, але щось їй недобре», – говорить жінка.
Читати ще: Ракетна атака на Луцьк: із пошкодженого будинку на проспекті Відродження відселять щонайменше 10 квартир

Нагадаємо, сьогодні близько 8:30 ранку сталося влучання у багатоквартирний житловий будинок на одному з проспектів, у результаті чого пошкоджено майно громадян та споруда. Загинув 83-річний чоловік. Кількість осіб, які отримали тілесні ушкодження, збільшилась до шістьох.

Рятувальники ліквідували наслідки горіння та руйнувань конструкцій в квартирі, мешканцям надавалась допомога для евакуації в безпечне місце.

Близько 10:00 у Луцьку втретє за ранок пролунали вибухи. Пошкоджені ще один житловий будинок і господарська будівля на околиці Луцька сьогодні вранці.

Читати ще: У Луцьку виділять 14 мільйонів для ліквідації наслідків обстрілу та компенсації постраждалим

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У більшості мікрорайонів міста зникли вода та світло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus