USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Вулицю в Луцьку назвали на честь захисника Луганського аеропорту

31 Жовтня 2023 13:05
Вулицю Бенделіані в Луцьку, що в районі ЛПЗ, перейменують на вулицю Сергія Климчука – на честь загиблого захисника Луганського аеропорту, почесного громадянина міста.

Про це стало відомо 31 жовтня на сесії Луцької міської ради.

Як стало відомо, пропозицію перейменувати вулицю на честь Героя Сергія Климчука винесла його родина. Попередньо донька полеглого воїна Вікторія реєструвала відповідну петицію.

Читати ще: Донька загиблого на сході лучанина Сергія Климчука – про шлях батька на війну, свої сни та останню телефонну розмову

Депутати підтримали проєкт рішення про перейменування вулиці Бенделіані на вулицю Климчука Сергія одноголосно. Вулицю буде перейменовано без зміни нумерації об’єктів із 1 грудня цього року.

Нагадаємо, Климчук Сергій Дмитрович 10 років проживав на вулиці Бенделіані, 1а. Там розміщена меморіальна дошка в його памʼять. За захист України в російсько-українській війні 2014 року був нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеню» (посмертно), нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно) та званням «Почесний громадянин міста Луцька» (посмертно).

Довідка

Сергій Климчук (1969-2014) – викладач кафедри права Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна», член Стрілецького братства міста Луцька, активний учасник Революції Гідності, старший сержант ЗСУ (батальйон «Айдар»). Загинув 17 серпня 2014 року на Луганщині від осколкового поранення в голову, коли під мінометним обстрілом переносив до укриття поранених побратимів.

Як ми писали, депутати вирішили перейменувати низку вулиць громади, наприклад, вулиці Гордіюк, Верещагіна, Нахімова, Тимірязєва, Ушинського в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 31 Жовтня 2023 16:25
У червні 2015-го в Троянівці вулицю Першотравневу названо на честь Сергія Климчука

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus