USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Вулиці Каменя-Каширського освітлюють ліхтарі на сонячних батареях

28 Лютого 2023 22:11
Вулиці Каменя-Каширського відтепер освітлюють ліхтарі, що живляться сонячною енергією. Їх поки що лише 12. Але цілком ймовірно, що кількість таких світильників можуть збільшити.

У міській раді вважають таке рішення доречним в умовах необхідності ощадливого використання електроенергії. Адже з метою зменшення навантажень на енергосистему України у населених пунктах Камінь-Каширської громади перестали вмикати зовнішнє освітлення, пише газета «Полісся».

Як розповідає керівник управління капітального будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства та комунального майна Камінь-Каширської міської ради Микола Шворак, ліхтарі встановили на пішохідних переходах для безпеки пішоходів.

«Таким чином у темну пору дня ці місця водіям помітні здалеку, а отже, підвищується безпека всіх учасників дорожнього руху. Певен, в теперішніх умовах світлодіодні (LED) світильники із сонячними батареями для пішохідних переходів є найбільш доцільним і економічним засобом забезпечення необхідної нормованої освітленості на дорожньому полотні. Адже вони не залежать від роботи енергосистеми», – зазначає Микола Шворак.

За словами посадовця, такі лампи можуть суттєво заощаджувати місцевий бюджет і надалі. Попри те, що вартують досить недешево. За перші дві, як уточнює, заплатили більш ніж по сім тисяч гривень. Решта ж десять начебто будуть дешевшими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus