USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

«Втратили чоловіка, дружину, брата»: деталі стрілянини у депо в США

27 Травня 2021 13:07
Масова стрілянина сталася у Сполучених Штатах Америки: дев’ять людей, серед яких і стрілець, загинули. Крім того, кілька осіб отримали поранення: один потерпілий – у важкому стані у лікарні.

Влада говорить про епідемію насильства і хоче якнайшвидше ускладнити доступ громадян до вогнепальної зброї, розповіли у сюжеті ТСН.

О 06:30, коли денна зміна міняла нічну, а співробітники збиралися у дворі транспортного депо, 57-річний Сем Кессіді відкрив вогонь по колегах: вісім осіб загинули на місці. «Вісім жертв померли від вогнепальних ран. Підозрюваний теж застрелений. Я вас можу запевнити, що наші представники не відкривали вогонь. Ми робимо припущення, що підозрюваний помер від пострілу, якого сам собі завдав», – наголосив Рассел Девіс, заступник речника шерифа округу Санта-Клара.

Як з‘ясувалося, перед виходом на роботу, Кессіді підпалив власний будинок. Місцева преса пише: він вже кілька разів влаштовував пожежі вдома. Колишня дружина, з якою Кессіді давно не підтримував стосунків, розповіла, що чоловік ще у шлюбі постійно скаржився на роботу і колег. Останніми роками жив сам, ні з ким не спілкувався. «Я його бачив кілька разів. Він був такий непримітний, неговіркий, тихий. Щоразу, коли я з ним вітався, він так дивно на мене дивився. Тож я ніколи із ним і не говорив», – розповів сусід Дуг Сах.

Родини загиблих збираються, щоб почути жахливу звістку. Тут їм одразу можуть надати психологічну і медичну допомогу. «Це жахливо. Люди вперше дізнаються, що втратили чоловіка, дружину, брата. Це жахливо. На це нестерпно дивитися. Це трагедія. Біль припиниться не сьогодні. Він триватиме дні, тижні і ціле життя для людей, які ніколи повністю не зможуть оговтатися від такої втрати. Це просто неможливо», – каже районний прокурор Джефф Роузен.

Президент Джо Байден наказав приспустити прапори. До слова, вже уп‘яте за його каденцію масова стрілянина сколихнула Америку. «Як сказав президент, ми страждаємо на епідемію насильства у цій країні як під час масових стрілянин, так і щоденного зловживання зброєю, яке не потрапляє у загальнонаціональні новини. Тому він закликає Конгрес вжити заходів, зокрема Сенат, ухвалити три законопроєкти, які посилять попередні перевірки для придбання зброї», – розповіла заступниця речниці Білого дому Карін Жан-П’єр.

Право на володіння зброєю громадянами закріплене американською конституцією. Наразі жодна із попередніх адміністрацій не змогла суттєво обмежити її обіг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus