USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Втік до Польщі: волинянина судили за ДТП, у якій неповнолітня дівчина отримала інвалідність

Сьогодні 19:45
Майже три роки тому на автодорозі «Головне – Куснище» сталася серйозна аварія. 28 серпня 2021 року автомобіль ВАЗ злетів у кювет і перекинувся на дах. За кермом був нетверезий молодик із села Головне.

Пасажирка, якій тоді було 16 років, отримала серйозні травми, унаслідок чого опинилася на кріслі колісному. А винуватець аварії через два дні чкурнув у Польщу, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Хлопець був за кордоном понад два роки, але його оголосили в міжнародний розшук, затримали й повернули в Україну. Він визнав свою вину, передавши потерпілій 50 тисяч гривень.

Суд першої інстанції вирішив: волинянин має відсидіти чотири роки з позбавленням водійського посвідчення на п’ять років.

Вирок молодик оскаржував в апеляції, бо, мовляв, на волі буде можливість працювати і відшкодувати потерпілій збитки. Разом із захисницею переконували суддів дати горе-водію рік умовного терміну.

Читати ще: Водій тролейбуса отримав інвалідність: справу про ДТП у Луцьку за участі підполковника СБУ намагалися закрити

«Обвинувачений повністю визнав вину, є особою молодого віку, має на утриманні неповнолітню дитину, характеризується посередньо, до кримінальної відповідальності раніше не притягувався. А потерпіла щодо міри покарання покладалася на суд», – зачитав характеристику суддя Волинського апеляційного суду Василь Подолюк.

«Дайте можливість виправитися, допомогти потерпілій фінансово й морально. Якщо я буду не на свободі, то я ніяк не зможу допомогти, бо в мене батьки не заробляють», – переконував обвинувачений Андрій К.

Натомість прокурор Інна Кирик наполягала, що вирок потрібно залишити без змін. Як зазначила, чоловік одразу залишив країну, був у міжнародному розшуку й не цікавився здоров’ям потерпілої.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів вирішила не задовольняти апеляційну скаргу обвинуваченого. Вирок Шацького райсуду зостався без змін – чотири роки позбавлення волі з п’ятирічною забороною керувати транспортними засобами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus