USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Встановили рекорд: у Луцьку відбувся наймасовіший арттерапевтичний захід «Нитка єднання»

8 Вересня 2024 21:44
У Луцьку під час Всеукраїнської акції «Нитка єднання – теплий прапор України» зафіксували рекорд України – наймасовіший арттерапевтичний захід.

Захід відбувся у Центральному парку імені Лесі Українки, розповіла Суспільному організаторка Ганна Карамишева-Борисенко. У ньому взяло участь 636 людей.

З її слів, полотно розміром 34 метри та 40 сантиметрів складається з 2064 в’язаних клаптиків, їх створювали жителі 21 області.

«На стендах ми спеціально видрукували імена всіх людей, які за весь період приєдналися до нашої акції, там вказані всі міста, всі села, країни, навіть з Німеччини нам надіслали шматочки теплого прапора», – каже організаторка.
Читати ще: «Нитка єднання»: Луцьк приєднався до створення найбільшого в Україні жовто-блакитного прапора

Мета акції «Нитка єднання» – інтегрувати, об'єднати, підтримати та згуртувати людей з різних куточків України.
Марина Авраменко разом з дітьми на Волинь приїхала з Дніпропетровщини. Її чоловік – військовий. До патріотичних акцій, розказує жінка, долучається постійно.
«Я була з самого початку, коли стали в’язати цей прапор, брала участь торік, коли його презентували, тому для мене це саме та ниточка, яка намагається з’єднати кожну жінку, кожну людину з України, з області, з міста», – розповідає жінка.

Читати ще: У Нововолинську розгорнули найбільший вʼязаний прапор України

Людмила Торбіна – переселенка з Херсона. На Волині живе від початку повномасштабного вторгнення. Розповідає: спочатку думала, що на Волинь приїхала ненадовго, але зрозуміла, що не так швидко вдасться повернутися додому. Разом з іншими учасниками акції долучалася до в'язання теплого прапора. Сплела три жовті й три сині клаптики.
«Це швиденько, бо задля такої мети можна і вночі не поспати, а зв’язати, тим більше, що він м’якенький, і я його асоціюю зі своїм рідним сонячним Херсоном. Коли в’язала, думала, щоб скоріше закінчилася війна», – каже жінка.
Акцію започаткували 2023 року. Півтора року майстрині з різних куточків України в’язали шматочки жовто-блакитного прапора, а 8 вересня у Луцьку їх зшили в єдине полотно, розповіла координаторка благодійного фонду Людмила Висоцька-Степанюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus