USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У міськраді встановили причину неприємного запаху в центрі Луцька

18 Червня 2021 18:39
Причиною неприємного запаху у центрі Луцька є процеси на очисних спорудах.

Про це Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів під час традиційного щотижневого звіту 18 червня.

«Маємо проблему із неприємними запахами у центрі міста, на мою думку і на думку спеціалістів, така ситуація у цій частині міста пов’язана з процесами на очисних спорудах. Річ у тім, що очисним спорудам вже багато років, зокрема, очисні споруди першої черги збудували ще у 1973 році. Із того часу їх не ремонтували капітально, не вкладали кошти в модернізацію обладнання. Тому сьогодні вони прийшли в критичний стан», - проінформував очільник міста.

Він зазначив, що протягом тривалого часу міська рада працює над отриманням коштів на комплексну реконструкцію очисних споруд для нормалізації роботи та усунення неприємних моментів.

«І фактично ми вже отримали кошти у розмірі понад 11 мільйонів євро. Абсолютна більшість цих коштів піде не реконструкцію очисних споруд. Сьогодні відбуваються очисні процеси, виводиться мул з мулових карт, тож є такі неприємні моменти, як запах у центральній частині міста. Було багато ідей з приводу того, що це – не очисні споруди, але сьогодні ми бачимо, що вітер східний і жодних запахів нема. Натомість під час північного і північно-західного вітру відчуваються у центрі ці запахи. І під час перепадів тиску», - проінформував мер.

Читати ще: Сморід у Луцьку. Чи пов'язно це з реконструкцією каналізації на Волі

Ігор Поліщук наголосив, що найближчим часом завершиться активна фаза вивезення мулу і проблема смороду у центрі міста частково зникне. А повністю вона буде вирішена після повної реконструкції очисних споруд.

Нагадаємо, лучани скаржилися на неприємний запах поблизу Луцька. Як з’ясувалося у селі Гаразджа, Підгайцівської громади, фермери обробляли поля органічним добривом – мелясною бардою, від неї ширився неприємний запах. Після перших скарг від місцевих жителів добриво перестали вносити. Те, що внесли, приорали.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
УУУ Показати IP 18 Червня 2021 19:36
Вірно написали, більша частина з 11 млн піде не на усунення запаху
Лучанин Показати IP 18 Червня 2021 20:12
Ок, ввечері смердить з очисних, а вдень в центрі вже пару тижнів смердить чимось на кшталт смолою/бітумом (вікна не відкриєш, за хвилину голова квадратна і нудить). Це звідки?
Лев до Лучанин Показати IP 19 Червня 2021 09:27
Це з проспекту Волі.
Лучанин до Лев Показати IP 19 Червня 2021 14:24
З пр.Волі не смердить, бо там ніхто нічого не робить, принаймні зі смолою. Та й взагалі, як не глягнеш то все на місці тижнями. Якби китайців взяти за підрядників то вже б проїзна частина була б готовою на 100%.
Петро до Лучанин Показати IP 20 Червня 2021 11:21
Це таки правда, китайці будуть дороги зі швидкістю 1 км/год, а в нас комуніздять гроші на дорогах з швидкістю млн в тиждень. В комуністичному Китаї що за це присуджують??? Отож, а в нас вибирають в Раду
Анонім Показати IP 18 Червня 2021 23:25
А от зараз смердить Володимирська ковельська цей район то від чого від спирт заводу бо там по ночах лівак вивозять чи від чого
Самий головний Показати IP 20 Червня 2021 08:10
Поліщук хоч старається... Але кошти в євро отримують після того, як відрапортують про використаний перший млн євро і приїде представник і перевірить. Не все так просто. Хоча злодіїв повно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus