USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Встановлення комунальних тарифів хочуть покласти «на плечі» місцевої влади

11 Жовтня 2020 10:26
Кабінет Міністрів затвердив законопроєкт, який передасть можливість встановлювати комунальні тарифи місцевій владі.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Обозреватель.

З його слів, раніше встановлення тарифів було в межах обов’язків Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Також пропонуємо затвердити законопроєкт, який передбачає, що встановлення тарифів на теплову енергію, гарячу воду, водопостачання та водовідведення повністю передається від НКРЕКП до місцевої влади», – сказав Шмигаль.

Глава Уряду зазначив, що цей законопроєкт ухвалюється на виконання чергового структурного маяка, затвердженого Міжнародним валютним фондом.

Згідно з проєктом, НКРЕКП протягом двох місяців після набуття чинності цього закону повинна передати ліцензійні справи суб’єктів господарювання у сферах тепло-, водопостачання і водовідведення обласним державним адміністраціям і КМДА.

Як повідомлялося раніше, в Україні з 1 січня 2021 року можуть почати вимикати газ усім споживачам, хто буде без лічильників. Це передбачено в чинному Законі «Про комерційний облік газу».

Нововведення, згідно з яким тариф на тепло можна переглядати кілька разів за опалювальний сезон, прописано і в останньому меморандумі з МВФ. Там практично дослівно йдеться, що в Україні вводиться законодавча вимога, згідно з якою з 1 жовтня 2020 року компанії-постачальники тепла зможуть кілька разів за рік переглядати тарифи з урахуванням ринкових цін на газ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Отакої Показати IP 11 Жовтня 2020 11:04
Не газ вимикати споживачам без лічильника,а сплату за газ провести буде неможливо,бо до 1.01.2021 мають бути лічильники в квартирах за рахунок облгазів(Закон).А так ми платимо по Постанові КМ(Це підтвердило міністерство юстиції),а з 1 січня зась.І що робити?Не платити і чекати встановлення лічильника.А монополіст може звертатись до суду,ось тільки з чим(Він є порушником).І держава тут ні до чого,бо вони на 100%приватні.
бух Показати IP 11 Жовтня 2020 14:50
голосували за зелену шмарклю- жріть !!!! смачного!!!
Василь Показати IP 11 Жовтня 2020 15:35
Отже.з 1 жовтня(яке вже пройшло) тарифи на опалення і гарячу воду будуть економічно обгрунтованими.А так як Луцьктепло є "чорною дірою"-то стрімко зростуть тарифи.приблизно на 50%.Це ще додатково на 1000гр. за 3-кімнт. квартиру. І мешканці почнуть чухати потилиці.Платити по 2,5-3тисячі тільки за саме опалення буде стимулювати економію. Нічого нового-все,як в інших країнах.
Отакої Показати IP 11 Жовтня 2020 17:05
Так вам же Луцьктепло ІТП ставить, "безкоштовно",економію обіцяють...
Тітка Показати IP 11 Жовтня 2020 18:12
Якщо тарифи буде встановлювати місцева влада,(а це правильно),тоді ліквідувати НКРЕКП,який буде трутнем на наші податки.
Отакої Показати IP 11 Жовтня 2020 19:30
В Луцьку і до цього встановлювали органи місцевого самоврядування.За тепло тариф один з найвищих в Україні-майже 1800 грн.за Гкал.І на гарячу воду і на холодну також.Куди вже обгрунтованіше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus