USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Встановіть новий застосунок вашого банку»: кіберполіція попереджає про підступну шахрайську схему

Сьогодні 20:10
Зловмисники прагнуть отримати доступ до інтернет-банкінгу українців під приводом завантаження нового мобільного застосунку з метою подальшого викрадення коштів з їхніх рахунків.

Українцям почали надходити телефонні дзвінки та повідомлення від шахраїв, які представляються працівниками однієї з банківських установ, інформують у Департаменті кіберполіції НПУ.

Зловмисники повідомляють громадянам, що старий мобільний застосунок нібито перестав працювати й необхідно завантажити новий.

Надалі шахраї надсилають фішингові посилання на завантаження програми буцімто з офіційного чат-бота в одному з месенджерів. Таким чином аферисти отримують авторизаційні дані клієнтів банку.

Потім зловмисники переконують потерпілих назвати комбінацію символів, що надійшли в смс-повідомленнях чи дзвінках від справжньої служби підтримки банку, завдяки чому отримують доступ до інтернет-банкінгу громадян і викрадають кошти.

Читати ще: Оренда житла та «виплата» допомоги: 13 волинян втратили через шахраїв пів мільйона гривень

Кіберполіція закликає українців не довіряти дзвінкам з невідомих номерів та повідомленням, які надходять в месенджерах, навіть якщо вони надіслані від контактів, зовні схожих на справжні.

Також нагадують про заборону передавати стороннім особам коди, що надходять в СМС-повідомленнях, банківських застосунках чи через телефонні дзвінки. Пам’ятайте, що банківські працівники ніколи не запитують ці дані.

Читати ще: Видурили майже 100 тисяч: сімох волинян ошукали шахраї

Якщо ви отримали нібито від банку повідомлення про необхідність вчинення певних дій, то краще самостійно перетелефонуйте до служби підтримки та переконайтеся в правдивості отриманої інформації, акцентують у кіберполіції. Також перевірте на офіційному сайті відповідної фінустанови, чи дійсно вона проводить ті, чи інші акції, заміну старих мобільних застосунків на нові тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP Сьогодні 21:59
Так на Украiнi кiберзлочинцi в повазi. Навiть спiльно з гур операцii проводят. Запутали ви мене- героi Чи злочинцi?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus