USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Всяко допомагає сім’ї загиблого: волинянин, який збив 7-річну дитину, отримав умовний термін

22 Вересня 2024 06:20
Три роки умовного терміну отримав волинянин, який збив 7-річного хлопчика. Матір загиблого не наполягала на суворому покаранні, бо той продовжує допомагати родині.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду.

Дорожньо-транспортна пригода сталася близько 18-ї години 23 травня 2024 року в селищі Ратне. Перевищивши допустиму в населених пунктах швидкість, водій автомобіля Volkswagen Дмитро А. скоїв наїзд на 7-річного хлопчика. Дитина якраз перебігала дорогу поза межами пішохідного переходу.

Хлопчик отримав численні тілесні ушкодження, а за кілька днів помер у лікарні. Причиною смерті стала закрита черепно-мозкова травма, що супроводжувалась забоєм головного мозку з крововиливами під його оболонки.

Обвинувачений повністю визнав вину, розкаявся, висловив жаль щодо вчиненого. Як заявив, їхав зі швидкістю близько 70 км/год. У якийсь момент вибігла дитина, яку побачив уже посеред дороги. Він екстрено загальмував, однак уникнути зіткнення не вдалося: хлопчик упав на капот й відлетів на кілька метрів. Чоловік одразу завіз дитину в лікарню.

Читати ще: На смерть збив дитину: водій хотів зменшити термін за п’яну ДТП на Волині

Водій надавав потерпілій матері допомогу на лікування дитини, особисто був донором крові, організував здачу крові іншими особами, відшкодував витрати на поховання. На цей час продовжує допомагати сім"ї.

Мати загиблого про трагедію дізналася телефоном, бо тоді була на роботі. За її словами, тоді її малі син та дочка гуляли на вулиці Центральна, поблизу якої проживають. Під наглядом дорослих діти не були, однак про заборону наближатися до дороги їм повідомляли.

Як додала, обвинувачений досі відгукується на кожне прохання про допомогу. Оскільки життя сина повернути неможливо, просила не позбавляти волі волинянина.

Суд кваліфікував дії водія за ч.2 ст.286 КК України, тобто як порушення Правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Обвинувачений є особою молодого віку, характеризується позитивно, займається суспільно корисною працею.

Читати ще: Збила дитину на переході: на Волині заступницю директора покарали умовним терміном

Дмитра А. визнали винним і призначили йому п’ять років позбавлення волі із трирічною забороною керувати транспорними засобами. Але тюремне покарання замінили на три роки іспитового строку. Також керманич з власної кишені покриє витрати за експертизи, а це 14 тисяч гривень.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus