USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Всі згуртувалися, щоб допомогти захисникам: як волонтерять у волинському селі

5 Червня 2022 21:15
У селі Ратнів, що поблизу Луцька, готують на фронт чи не у кожній хаті. Щотижня відправляють на передову смачненьке від сільських господинь та інші необхідні речі. Окрім харчів, намагаються доставляти туди аптечки, тактичні рукавиці та навіть автомобіль. Селяни кажуть: почали допомагати від початку війни і темпів збавляти не будуть до перемоги.

Про допомогу жителів села Ратнів – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Хоча в групах дітей немає, працівниці ратнівського дитячого садочка все одно приходять сюди щодня й куховарять на фронт. Всі мріють про перемогу та мир. Жінки кажуть: люди роблять для військових хто що вміє, бо не можуть інакше, вісімнадцять хлопців з села зараз на передовій.

«Зараз воюють сини членів нашого колективу. Совість не дозволяє не допомагати. Хочеться вкласти частинку свого добра, свого серця в ті вареники, випічку, щоб їм було смачно», – розповідає Оксана.
Щодня з-під вправних рук ратнівських господинь з’являються свіжа випічка та хліб. Смаколики з Ратнева їдять усі: і хлопці на фронті, і люди в бомбосховищах міст, які під обстрілами. Продукти зносять односельчани.

У кухні ратнівської школи теж кипить робота. Тут роблять на передову тушонку та паштети з кабанців, яких безплатно надали сільські господарі.

«Коли в нас хотіли купити свиню, то чоловік сказав, що для армії йому не шкода віддати безплатно. Тушонки вийшли дуже смачні», – каже жителька села Тетяна Гераль.

Не вимикаються духовки і на кухнях ратнівських господинь – між господаркою та роботою встигають готувати для бійців. Жінки жартують: колись пироги пекли кілька разів на рік, на свята, а тепер – чи не щодня.

Жителька села Ратнів Лариса Скиданюк розповідає, що після початку війни спільно з місцевим священником отцем Валентином вирішили, що потрібно організувати ратнівчан, аби всім селом допомогти нашим воїнам та тим, хто опинився у біді. Спочатку збирали кошти для армії, а потім подумали, що можна допомагати і харчами.

«Ми закуповували засоби особистої гігієни, шкарпетки, білизну, футболки. Потім купували тактичні рукавиці, окуляри, розгрузки, спальні мішки. Велику допомогу надає Боратинська сільська рада, коли ми звертаємося. Зараз формуємо аптечки, деякі вже передали», – зазначила Лариса Скиданюк.

Аптечки допомогла сформувати медсестра із сільської школи. Окрім того, у навчальному закладі сплели п'ятнадцять сіток на фронт, туди нещодавно односельчанин завіз автомобіль. Нині є потреба в турнікетах для військових.

Ратнівчани запевняють, що волонтерська робота від початку війни не зупинялася ні на день. У такому темпі вони й працюватимуть до закінчення війни перемогою України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus