USD 41.15 41.57
  • USD 41.15 41.57
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.52

«Всі чоловіки з моєї родини стали на захист Батьківщини», – воїн сталевої сотки на псевдо Білий

Сьогодні 18:56
Пан Іван – оператор БПЛА у батальйоні безпілотних систем 100-ї омбр. Родом чоловік з маленького, але напрочуд славного волинського міста Берестечка. Контракт зі Збройними силами України підписав не так давно – 27 травня 2024 року. До ТЦК він прийшов разом з другом дитинства Олександром.

Про це пишуть на сторінці 100-ї бригади у Фейсбуці.

«Ми років з 12 товаришуємо – вчилися в одному класі. Сашко взяв собі похідний від прізвища позивний – Чорний. Ну а я вирішив бути Білим. Служимо в одному батальйоні нашої сталевої сотки, але в різних екіпажах», – розповідає Іван.

А ще він – з дуже особливої родини, у якій усі повнолітні чоловіки стали на захист України.

«Моєму вітчимові Володимиру Петровичу вже 58 років. Проте нині він проходить БЗВП (базову загальновійськову підготовку) в лавах Національної гвардії. Мій зведений брат Володимир (хоча він мені як рідний!) з перших днів широкомасштабного вторгнення служить у 14-й омбр. А наш старший брат Мар’ян 11 червня 2024 року загинув, захищаючи Україну, – змахуючи сльозу, розповідає Іван. – Виходить, вітчим і два брати вчинили по-чоловічому – тож і я не міг повестися інакше».
Читати ще: «Розносити вщент ворожі цілі – неабияке задоволення», – воїн сталевої сотки на псевдо Баптист

До речі, за освітою Білий – кухар-кондитер. Проте останнім часом працював у будівельній сфері – робив декоративну штукатурку. Нині ж Іван є оператором дрона-«бомбера» – гексакоптера «Вампір». До речі, у їхньому екіпажі є і дівчина-військовослужбовиця – бійчиня Катерина на псевдо Миша.
На рідній Волині на Івана чекають з Перемогою кохана дружина Тетяна, трирічна донечка Тіна, а також 10-річний син Матвій від попереднього шлюбу. А ще – мама Надія Володимирівна, бабуся, сестри Вікторія та Ірина і найменший з братів – 16-річний Максим.

«Ніколи не мав і не маю жодних сумнівів у тому, що Україна здобуде Перемогу. Водночас не можу не помічати, що люди у віддалених від фронту регіонах встигли трішки «підзабути», що у нас триває війна. Не воюєш – допомагай. Хай це буде 10 гривень, хай це буде 50 гривень, хай це буде 10 тисяч. Кожен донат має значення – адже він наближає нашу Перемогу», – каже оператор БпЛА Іван на псевдо Білий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus