USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.56 10.70

Вселенський патріарх Варфоломій закликає негайно закінчити війну

28 Лютого 2022 06:59
Вселенський патріарх Варфоломій зробив новий заклик негайно припинити війну та будь-який акт насилля в Україні. Він підтримує всю українську націю, яка обрала жити вільно.

Про це він наголосив під час літургії, пише ТСН.

За його словами, в останні 24 години в Україні розгортається трагічна гуманітарна катастрофа, тому він висловив підтримку усім постраждалим.

Він зауважив, що "світова спільнота легко дивиться за рамки поняття закону та морального воєнного нападу та неспровокованого вторгнення в Україну, незалежну та суверенну державу, коли розгортається найгостріший конфлікт в Європі, в нашому районі з часів Другої Світової війни".

"Дійсно, за останню добу в Україні розгортається трагічна гуманітарна катастрофа. Війна, яка, як і будь-яка війна, є державою мерзоти і осуди. Це панування марення над логікою, ненависть над любов'ю, темряви над світлом, смерть над життям. Закликаємо, і з цієї позиції, знову закінчити війну зараз! Негайно припиніть кожен акт насилля, все, що поширює біль і смерть. Нехай перемагає розум, любов до ближнього, розуміння і солідарність", - зазначив він.

Вселенський патріарх повторив свою підтримку Українській Православній Церкві, а також всій українській нації, яка обрала жити вільно і встановила свій курс.

"Непохитно підтримуємо весь важко випробуваний українській народ, який має глибоку віру в Бога і обрав це, вони живуть вільно і визначають для себе своє життя, як заслуговує кожна нація. Хоча, на жаль, дехто дійшов в наші дні до того, щоб поставити під сумнів навіть цей історичний та національний статус. Наші думки постійно з пораненими та з родинами невинних жертв, незалежно від етнічного походження, за упокій душ яких ми молимося Господу життя та смерті. І ми впевнені, що Господь почує наші молитви і не залишить своїх дітей, пожертвуваних в Україні", - йдеться в заяві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus