USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

ВРП підтримала звільнення ексглави Верховного суду Князєва

17 Червня 2024 20:59
Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення щодо звільнення Всеволода Князєва з посади судді Верховного суду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ВРП та Центр протидії корупції.

«Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення про притягнення судді Верховного Суду Всеволода Князєва до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення ухвалено за результатом розгляду дисциплінарної справи, відкритої 15 квітня, через незаконно отриманий «подарунок» у вигляді оренди чотирикімнатної квартири у Києві за 1000 гривень на місяць.

Читати ще: В ексголови Верховного Суду знайшли ще пів мільйона доларів: як він пояснив їх появу

У ВРП додали, що у разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя.

Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Справа Князєва

Нагадаємо, 15 травня 2023 року голову Верховного суду затримали на хабарі у майже $3 млн. 16 травня Верховний суд висловив Князєву недовіру і звільнив його, згодом Князєв отримав підозру, а потім суд його заарештував із правом на заставу в 75 мільйонів гривень. Після цього суд сім разів зменшував заставу.

6 лютого Вища рада правосуддя (ВРП) тимчасово усунула від здійснення правосуддя ексглаву Верховного суду Всеволода Князєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus