USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.72 10.88

Врятує сотні тисяч життів: вчені заявили про успішні випробування вакцини проти малярії

24 Квітня 2021 19:34
Оксфордська вакцина проти малярії показала ефективність 77% під час випробувань, які проводилися протягом 12 місяців у Африці.

Це дає реальну можливість скоротити число смертей від хвороби, внаслідок якої помирають 400 тисяч дітей, пише НВ з посиланням на The Guardian.

Вакцина, розроблена вченими з Оксфордського університету, показала ефективність до 77% при випробуванні 450 дітей.

Полювання за вакциною проти малярії тривало більшу частину століття. Одна з них, вакцина Mosquirix, розроблена GlaxoSmithKline, пройшла тривалі клінічні випробування, але ефективна лише частково, запобігаючи 39% випадків малярії і 29% важких випадків малярії серед маленьких дітей в Африці протягом чотирьох років. Препарат апробує Всесвітня організація охорони здоров’я в деяких частинах Кенії, Гани і Малаві.

Оксфордська вакцина є першою вакциною, яка відповідає меті ВООЗ по досягненню 75% ефективності проти паразитарної хвороби, яка переноситься комарами. Зараз починаються більш масштабні випробування за участю 4800 дітей в чотирьох країнах.

«Що ми сподіваємося зробити, так це скоротити ці 400 тис. до десятків тисяч в наступні п’ять років, що було б абсолютно фантастично» – сказала професор Адріан Хілл, директор Інституту Дженнера.

Дослідники підкреслюють, що вакцина буде вироблятися у великих масштабах і за низькою ціною. Якщо вона допоможе скоротити кількість смертей до десятків тисяч, то в підсумку світ наблизитися до викорінення малярії в цілому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Квітня 2021 23:26
А північний сусід від СНІДу вакцину розробляє. А ми найбільший у світі тризуб із сала. Канадського.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus