USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.75 10.90

Врятував поранених і втратив цінне спорядження: кореспонденту Волинських Новин, який служить у війську, потрібна допомога

Сьогодні 12:05
Журналісту і фотографу Волинських Новин Олександрові Зелінському, який став на захист рідної землі від російських загарбників, потрібна допомога у зборі на спорядження. Рятуючи поранених побратимів під час ворожого нападу, він втратив цінні речі, необхідні для служби у війську.

Про це Олександр Зелінський розповів у своїх соцмережах.

Рішення приєднатися до Сил оборони України він ухвалив ще кілька місяців тому і долучився до V батальйону спеціального призначення «Любарт» 12-ї бригади спеціального призначення «Азов».

«Це мав бути напівжартівлий допис з підписом «Коли мріяв опинитися у Нью-Йорку, але щось пішло не так» під всім відому пісню Jay-Z і Alicia Keys. Я дійсно мрію побувати у цьому місті та пройтися Таймс-Сквер під цей трек в навушниках, тому мені здалося це прикольним. Але на третій день перебування на позиціях всі приколи закінчилися.

На фото – мій перший день заходу під донбаський Нью-Йорк, я тут охайний і ще чистенький. На відео в каруселі я фіксую момент свого другого дня народження.

Якщо коротко: наші позиції штурмували на бехах (не на БеНВе) і пікапах, ми добряче наваляли пі**рам (про свій особистий залік я колись, може, напишу в автобіографії), але їхні FPV були кручє.

В двох хлопців – важкі поранення. На цей момент я вже був 300 – легка контузія і лопнуті барабанні перетинки, просто дивом мене не зачепив жоден осколок. Я наклав турнікет одному хлопцю, частково затампонував іншого.

Зрозумівши, що ще один неходячий 300 і ми там залишимося назавжди, я дав запит на евакуацію. Отримавши дозвіл, разом з 18-річним побратимом схопив поранених, вивів до однієї посадки, потім – ще до двох і нарешті нас евакуювали на броні. А я відсвяткував свій другий ДН.

Нині я лікуюся і проходжу реабілітацію. На позиціях залишив чимало недешевих речей. Не думав, що буду тут щось колись просити, старався закривати всі свої потреби майже самостійно, але цей день настав. Відкриваю збір, аби придбати все втрачене, нову снарягу і навушники, які, як показала практика, дуже потрібні. Попередня ціль – 100 тисяч гривень. Буду радий вашим 20 грн.

За найбільший донат під час походу на каву покажу епічні відоси нашої оборони і моєї розповіді про перебіг бою під час евакуації», – йдеться у дописі.

Посилання: https://send.monobank.ua/jar/6j6o83Vpse

Номер банки: 5375411222821311
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus