USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Вранці у поле, а ввечері на сцену: народному аматорському театру із Локачів – 45 років

27 Березня 2021 16:28
У 2021 році Локачинському народному аматорському театру виповниться 45 років. Серед акторів – місцеві жителі, які знаходять вільний час на репетиції, гастролі та пошиття костюмів.

Про театральне життя у Локачах – у сюжеті Суспільного Волині.

Історія Локачинського народному аматорському театру розпочалася ще 45 років тому. Тоді місцеві жителі об’єдналися у драматичний гурток і виступали на свята. Нині ж у театрі є молодша та доросла група акторів.

Найстарший актор аматорського театру Володимир Макаревич. Чоловіку за 70, працює викладачем. Розповідає, попри зайнятість у полі, хатні справи та роботу, репетиції ніколи не пропускає. «Сам себе настроюєш, на те, що треба виступити, щоб глядачі повірили, що так і є. Втома зразу кудись дівається коли граєш свою роль», – каже актор.

Локачинський театр неодноразово займав призові місця на різних конкурсах. За роки існування театрали поставили десятки вистав. «Було і «За двома зайцями» Старицького, «Мартин Буруля», «Весілля в Малинівці», «Кум королю – сват міністру». Крім того, було багато композицій, інсценізацій за творами Шевченка, Остапа Вишні й інших», – каже режисер Анатолій Гніровський. Додає, у репертуарі є дитячі вистави.

Ввечері актори кидають усі справи та збираються на репетицію. У вільний час театрали самотужки створюють декорації та костюми.
Аматорський театр добре знають у навколишніх селах. На гастролі актори їздять стареньким жигулем, у який вміщають також і декорації. Трупу часто запрошують виступати також у школи та дитсадки району.

«У нас як такого фінансування немає, те, що маємо, знаходимо в старих скринях, перешиваємо, шиємо, латаємо. Хтось десь знайшов, хтось вдома, але як би не було, головне бажання, тоді все воно й буде», – каже режисер.
Актори народного аматорського театру, каже режисер, нині чекають повного закінчення карантину, щоб знову відкривати двері для глядачів і їздити на гастролі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Березня 2021 18:38
Супер! Які ж молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus