USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.56 10.73

ВР заборонила лікарям призначати ліки під впливом «фінансових стимулів» від фармкомпаній

Сьогодні 10:24
Напередодні Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №10293, який забороняє лікарям призначати препарати під впливом «фінансових стимулів» від фармацевтичних компаній.

Законопроєкт розробило Міністерство охорони здоровʼя. Це частина Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки, передає Бабель.

Документ забороняє лікарям, фармацевтам і реабілітологам призначати ліки, медичні вироби чи допоміжні засоби реабілітації під впливом прямих чи непрямих фінансових стимулів, а саме:

- отримання сувенірної та брендованої продукції;

- премій, бонусів, подарунків;

- повернення частини коштів за призначення;

- участі в конкурсах, лотереях, подіях від фармпредставників в обмін на призначення.

Читати ще: В Україні почав діяти закон про легалізацію медичного канабісу

Також під заборону підпадає виписування лікарських препаратів на бланках, які містять рекламу чи сприяють контролю частоти призначення. Обмеження поширюватимуться й на медичні вироби та допоміжні засоби реабілітації.

Фармацевти під час відпуску лікарських засобів на прохання покупців будуть зобов’язані надавати достовірну інформацію про наявні аналоги. Крім цього, заборонено з власної вигоди приховувати інформацію про ліки з аналогічною активною речовиною за нижчою ціною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нарешті дійшло ! Показати IP Сьогодні 11:06
Мало того, що вони порушують клятву Гіпократа, то мова про лікарську етику, мораль, совість, співчуття навіть близько не йде ! А в церкву йдуть такі набожні, і дітей виховують тепер відомо як, вишиванки вдягають і корчать з себе великих патріотів нації і моралізаторів ! А насправді - просто бариги, корупціонери і абсолютно черстві до людських страждань ! Вони не зацікавлені, щоби нація виздоровіла - вони зацікавлені, щоби нація постійно лікувалася ! Раз до самих не доходило - то держава силою мусила то зробити !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus