USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

ВР вимагає ввести санкції проти Кирила та інших діячів РПЦ, які підтримують російське вторгнення

31 Травня 2022 18:42
Верховна рада прийняла Постанову № 7332 про введення персональних санкцій проти представників Російської православної церкви, які системно і активно підтримують війну проти України, легітимізують військове вторгнення та геноцид українців збройними силами РФ.

Про це повідомила народна депутатка від Волині Ірина Констанкевич.

«Як співавтор Постанови вважаю, що маємо робити усе, аби позбавити Москву потужного пропагандистського впливу через церкву», – зазначила нардепка.

За проголосували 292 нардепи.

Мова йде про санкції для:

– патріарха Кирила

– заступника керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської православної церкви протоієрея Миколи Балашова

– керівника відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської православної церкви митрополита Волоколамського Іларіона Алфєєва

– митрополита Псковського і Пороховського Російської православної церкви Тихона

– архієпископа Сиктивкарської і Комі-Зирянської Російської Православної Церкви Питирим Волочкова Павла Павловича

– протоієрея Владимирова Артемя Володимировича

– протоієрея Ткачова Андрія Юрійовича

Шевкунова Георгія Олександровича.

Разом з тим, у початковому тексті проєкту постанови йшлося лише про 4 осіб: патріарха Кирила, митрополита Іларіона, протоієрея Балашова та митрополита Тихона, пише Українська правда.

Згідно з проєктом документу, Рада пропонує РНБО ввести проти представників Російської православної церкви низкусанкцій, серед яких: блокування активів; обмеження торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань; заборона участі у приватизації, оренді державного майна; заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності; припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, тощо; відмова в наданні та скасування віз, застосування інших заборон в’їзду на територію України; позбавлення державних нагород України, тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Закон Показати IP 31 Травня 2022 21:35
Потрібен закон, що прирівнює ідеологію русского мира' до ідеології нацизму. Плюс кримінальну відповідальність за пропаганду цього 'русского мира'. А вже як наслідок- можна виносити вироки не тільки гундяю, а усім адептам і прихильникам цієї вбивчої ідеології.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus