USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

ВР ухвалила законопроєкт, який зменшить навчальне навантаження на викладачів ЗВО

8 Червня 2024 06:46
Верховна Рада ухвалила законопроєкт №9600, який зменшує навчальне навантаження на викладачів закладів вищої освіти.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише Бабель.

Відтепер для читання лекцій, семінарів і консультацій у викладачів буде не 600, а до 400-500 годин на рік. Мета цього законопроєкту – виділити викладачам більше часу на наукові дослідження, розробки, цікаві проєкти, інновації та професійне зростання. Тому мінімум 30% навантаження має становити наукова робота.

Також автори законопроєкту пропонують гнучку систему стимулів і винагород для викладачів за «справді ефективну наукову діяльність – щоб не було статей для галочки», зазначив Федоров.

Читати ще: МОН оновило правила вступу до вишів: що зміниться для бакалаврів, магістрів та аспірантів

Цей законопроєкт важливий для євроінтеграції, його функція – виконання зобовʼязань за статтею 431 Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом щодо реформування та модернізації системи вищої освіти, зближення у межах Болонського процесу, підвищення рівня якості вищої освіти та розширення можливостей закладів вищої освіти.

Крім того, цей законопроєкт наближає навантаження українських науково-педагогічних працівників до рівня колег в європейському просторі вищої освіти.

«Трансформація освіти на всіх ланках триває. Університети мають стати справжнім серцем розвитку науки, місцем, де народжуються нові ідеї та технології», – заявив Федоров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Червня 2024 11:51
Ті дармоїди так нічого не роблять. Оцінки то як хто що принесе в залікову. Викладання для галочки, мол, на роботі самі научитесь. Тепер то будуть сидіти, папери перекладати - я науковою роботою займаюсь, платіть мені за це.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus