USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

ВР не йде на канікули, депутати працюватимуть над законом про заборону УПЦ МП, – спікер

Сьогодні 12:35
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що парламент не йде на жодні канікули. Наразі депутати займатимуться іншими видами діяльності, зокрема законопроєктом про заборону діяльності УПЦ МП в Україні.

«Широко розтиражована заява про те, що нібито Верховна Рада України пішла на канікули, не відповідає дійсності», – заявив спікер.

Стефанчук наголосив, що з 24 лютого 2022 року український парламент працює у режимі єдиного засідання.

«І за цей час жоден народний депутат України не отримав щорічної оплачуваної відпустки, оскільки під час воєнного стану Верховна Рада України не може мати «канікули», щорічні відпустки чи інші технічні перерви у своїй роботі», – пояснив глава ВР.

Водночас робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів України. Кожен із них працює у комітетах (де готуються закони для голосування у залі), у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо.

Читати ще: У ВР заблокували трибуну, вимагали заборонити УПЦ МП

«З огляду на те, що вчора було ухвалене рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень закону №8371 із метою його якнайшвидшого внесення та голосування у залі, парламентарі будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою цього законопроєкту», – заявив Стефанчук.

Зрештою спікер наголосив, що ВР за час повномасштабного вторгнення не ходила та не піде на жодні канікуди, аж «до моменту нашої Перемоги».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Виборці Показати IP Сьогодні 12:51
Втомились від неробства ?! Подивіться на присутніть на засіданнях, на кількість поданих законопроектів, на роботу в округах, декому навіть зарплату перестали платити - тоді від чого вони могли так втомитися ? Ні в сесійній залі, ні на фронті, а тоді де вони ? Про які відпустки ви говорите ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus