USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Впроваджувала стандарти освіти держави-агресора: у Луцьку судили освітянку із «ДНР»

15 Вересня 2023 12:00
За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури Луцький міськрайонний суд в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченої визнав 46-річну жительку міста Волноваха Донецької області винуватою у колабораційній діяльності.

Про це інформує прокуратура Волині.

Доведено, що після окупації Волновахи військами РФ жінка, яка обіймала посаду заступника директора закладу освіти, погодилася працювати заступником директора з виховної роботи у незаконно створеному «муніципальному бюджетному освітньому закладі «Волноваська школа № 5» так званого «міністерства освіти і науки «ДНР».

Надалі вона впроваджувала в єдиній працюючій у Волновасі школі стандарти освіти держави-агресора, просувала ідеї проросійської спрямованості, незворотного і стабільного існування на теренах Донецької області влади РФ та наративи «руського міра», а також неодноразово брала участь у агітаційних «освітніх» заходах окупаційної влади.

Суд призначив їй максимальне передбачене за такий злочин покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в освітніх закладах, органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління та контролю, підприємствах державної чи комунальної власності та займатися освітньою та виховною діяльністю на строк 15 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 15 Вересня 2023 19:18
Ви за...бали своїми заочними судами. Клоуни.
Мова Показати IP 16 Вересня 2023 08:23
Заработала!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus