USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Вперше за 14 років: компанія, що володіє правами на порятунок «Титаніка», проведе експедицію

Сьогодні 00:32
Компанія RMS Titanic Inc., яка володіє правами на порятунок «Титаніка», проведе першу за 14 років експедицію до уламків корабля. Члени експедиції використовуватимуть сучасні технології для обробки світлин, щоб зробити детальні фото та картографічні зображення місця затонулого корабля та уламків.

Про це пише AP, інформує Українська правда. Життя.

Вони хочуть порівняти їх із зображеннями 2010 року. Організатори очікують побачити нові типи підводних жителів та планують моніторити ділянки, де збирається сміття або погіршується стан корабля.

«Це дозволить нам задокументувати «Титанік» у безпрецедентних деталях і поділитися новими відкриттями з місця затонулого корабля з громадськістю, продовжуючи надзвичайну роботу та пристрасть PH (прізвисько загиблого директора підводних досліджень Поль-Анрі Наржоле – ред.)», – сказав Сандерс.

Читати ще: Годинник найбагатшої людини на «Титаніку» продали за рекордну суму

Місія стартує вже у середині липня 2024 року і триватиме до 13 серпня.

За цей час планують провести комплексний аналіз поточного стану місця уламків «Титаніка» та детальну оцінку артефактів, які можна безпечно використовувати для майбутнього відновлення, повідомили представники RMST Inc.

Раніше ми повідомляли, що магнат у сфері елітної нерухомості Ларрі Коннор і співзасновник компанії Triton Submarines Патрік Лейхі хочуть спуститися на глибину близько 3,8 тисячі метрів, щоб побачити і дослідити затонулий корабель.

Минулого року компанія OceanGate вже намагалася доставити 5 людей до сумнозвісного корабля, але субмарина вибухнула і всі пасажири загинули. Субмарина OceanGate вибухнула у червні 2023 року, а пошуки уламків та загиблих тривали 5 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus