USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.45
  • PLN 10.55 10.75

Вперше в історії медики поставили діагноз – «астма, спричинена зміною клімату»

8 Листопада 2021 23:38
Канадський медик першим у світі поставив літній жінці діагноз «Астма, викликана зміною клімату», пише Новое время.

Це сталося після того, як доктор Кайл Меррітт виявив, що сильна спека та погана якість повітря сприяли погіршенню здоров’я пацієнтки.

Кайл Меррітт, який працює в лікарні в канадському Нельсоні, сказав, що він поставив свій перший клінічний діагноз «зміна клімату» після того, як побачив пацієнтку, яка страждала на утруднене дихання.

«Якщо ми не дивимося на першопричину, а просто лікуємо симптоми, ми продовжуватимемо відставати все далі і далі», — сказав медик.

Рішення було ухвалено незабаром після безпрецедентної хвилі спеки в червні в Канаді. За даними місцевих ЗМІ, інцидент забрав життя приблизно 500 канадців за п’ять днів, оскільки температура піднялася вище за 49 градусів за Цельсієм.

Коли хвиля тепла відступила, інша небезпека для здоров’я виникла через густий дим від лісових пожеж, який погіршив якість повітря.

Меррітт разом із колегами заснував групу «Лікарі та медсестри за здоров’я планети». Спільнота запланувала «виступати за покращення здоров’я шляхом захисту довкілля».

За словами лікарів, їхні пацієнти влітку страждали від екстремальних погодних умов. Вони додали, що у червні температура перевищила 40 градусів за Цельсієм, перевищивши всі попередні рекорди.

За їхніми словами, забруднення повітря від лісових пожеж у липні та серпні у 43 рази перевищило допустимі норми. Повітря Нельсона стало кольору горохового супу, що призвело до збільшення кількості пацієнтів з респіраторними захворюваннями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus