USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.69

Вперше в історії на посаду в Синод єпископів Папа Римський призначив жінку

7 Лютого 2021 14:12
Француженка Наталі Бекварт стала одним із заступників секретаря Архієрейського Синоду.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Vatican News.

Вона має право голосу в органі, який консультує понтифіка та обговорює деякі з найбільш спірних питань в Католицькій церкві.

Сама сестра Бекварт заявила, що допомагатиме секретарю Синоду в його роботі та супроводжувати його. Вона підкреслила, що її призначення означає «довіру до жінок у церкві».

За її словами, під час останнього Синоду було багато прохань про призначення жінок на керівні посади.

Нагадаємо, 12 лютого 2021 року стало відомо про те, що Папа Римський Франциск за підсумками Синоду щодо регіону Амазонії не схвалив пропозицій єпископів щодо ослаблення целібату (заборони одружитися) для місцевих священнослужителів.

12 лютого Ватикан оприлюднив заключний документ Синоду. У ньому понтифік закликав залучати до діяльності Католицької церкви в Амазонії більше місіонерів та жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
##Монархіст Показати IP 7 Лютого 2021 16:45
Дожили... Нічого святого в людей... ((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus