USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Вперше у Південно-Східній Азії: Таїланд легалізує одностатеві шлюби

18 Червня 2024 23:38
Таїланд стане першою країною Південно-Східної Азії, яка легалізує одностатеві шлюби. Сенат королівства схвалив законопроєкт про шлюбну рівність.

«За» проголосували 130 сенаторів і лише 4 – «проти», повідомляє Українська правда. Життя з посиланням на CNN.

Законопроєкт ще має схвалити король, але цей процес вважається формальністю. Він набуде чинності через 120 днів після публікації в королівському віснику.

Законопроєкт надає ЛГБТ-парам такі ж юридичні права і визнання, як і гетеросексуальним. Зокрема, йдеться про успадкування, усиновлення та прийняття рішень, пов’язаних зі здоров’ям партнера.

Читати ще: В Іраку криміналізували одностатеві стосунки, покарання – до 15 років в'язниці

«Потенційний вплив цього законопроєкту величезний. Він не тільки змінить життя незліченної кількості пар, але й сприятиме створенню більш справедливого і рівноправного суспільства для всіх.

Окрім юридичних наслідків, прийняття цього законопроєкту стане потужним сигналом прийняття та інклюзії», – сказав Паньяфон Фіфатхунарнон, засновник неурядової організації Love Foundation, яка проводить кампанію за рівність ЛГБТ+ в Таїланді.

Читати ще: У Греції легалізували одностатеві шлюби

Таїланд стане першою країною Південно-Східної Азії та третьою країною Азії, яка дозволить рівність шлюбів. Наразі одностатеві шлюби легалізовані в таких азійських країнах, як Тайвань і Непал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus