USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Вперше у Луцьку – Кубок Західної ліги з гри бочче. Фото

24 Листопада 2019 13:22
44 спортсмени з інвалідністю опорно-рухового апарату змагаються у Луцьку на Кубку Західної ліги із гри бочче.

Змагання розпочалися 23 листопада у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

«У Луцьк приїхали 44 учасники, із супроводом - це 72 людини», - розповів начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук.

«Торік волинська команда здобула перемогу у цьому кубку в Івано-Франківську, відповідно, ми вибороли право цього року провести змагання в себе вдома. Найбільшим для нас питанням була доступність, але ми знайшли єдиний в області автобус, пристосований для людей на візках, обрали приміщення з доступними туалетами й готель, куди є безбар’єрний доступ.

На кубку учасники на візках змагають у класах, залежно від складності ураження опорно-рухового апарату, та використовують спеціальні м’ячі. Це дозволяє конкурувати на рівних», - пояснює Віктор Галан-Влащук.
Поборотися за перемогу приїхав на змагання і киянин Володимир Шульгін.
«У боччу я граю з 2014 року, після презентації на стадіоні Олімпійському. З того часу 5 років поспіль беру участь у змаганнях. Уже маю бронзу, срібло й золото. Ця гра мені цікава, адже вона завжди непередбачувана і у будь-якого спортсмена є шанс на перемогу», - наголосив Володимир.
Зауважимо, що Кубок Західної ліги із гри бочче був започаткований в Україні у 2017 році.
«На Волині у боччу грають з 2013, є чемпіонат області, Кубок Володимира, Кубок Світязя. Тому нам дуже приємно приймати багато спортсменів. До змагань ми почали готуватися за рік. Зауважу, що в Луцьку немає пристосованих приміщень для гри в бочча, я кажу про змагання всеукраїнські, єдине місце, де це можна облаштувати, – Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. Активна підготовка тривала два місяці: ми сюди приходили, дивилися, міряли, як краще, де краще, кого запросити, як розмістити корти, адже є нерухомі експозиції», - розповіла провідний фахівець Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Юлія Колеснікова.
Вона додала, що на змаганнях зібралися спортсмени з Івано-Франківської, Закарпатської, Полтавської, Хмельницької, Львівської, Дніпропетровської, Волинської областей та Києва.

Довідково: бочче (вoccе) – це гра з набором м’ячів (6 синіх, 6 червоних і 1 білого), що входить до переліку паралімпійських видів спорту для інвалідів. Принцип полягає в тому, щоб максимально близько підкотити більшу кількість своїх м’ячів до білого м’яча (Джек болу). Боча поєднує в собі такі види спорту як: більярд, керлінг і боулінг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus