USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Вперше долучилися жінки: у Маневичах навчають основ бойової підготовки

Сьогодні 19:28
У селищі Маневичі Камінь-Каширського району до навчань із бойової підготовки цивільного населення, які у громаді розпочалися у червні цього року, вперше долучилися жінки.

Про це розповів Суспільному секретар селищної ради Володимир Черчик. З його слів, заняття з основ військової підготовки проводять двічі на місяць, участь в них беруть жителі громади та учасники добровольчих формувань.

Жителька Маневицької громади Тетяна Савчук – одна з учасниць навчань. Жінка розповідає, чому навчилась під час першого заняття: «Навчались, як правильно тримати зброю, позиції стоячи, на коліні й лежачи».
За словами бойового офіцера Дмитра Ткачука, який навчає інженерної справи, участь у бойовій підготовці взяли 30 людей.

Читати ще: До контрнаступу готові: бійці штурмових бригад показали, чим дивуватимуть ворога

«Тут для цивільного населення даємо базові знання і розуміння: тактико-технічних характеристик танкових і протипіхотних, як копати окопи, як правильно облаштовувати бліндажі, дії на мінному полі або в зоні ураження», – розповідає старший інструктор Дмитро Ткачук.
Додає: заняття проводять інструктори центру національно-патріотичного виховання «Волинська Січ». З його слів, крім інженерної справи, вивчали евакуацію пораненого з поля бою та тактичне пересування бойових груп.
Учасник вишколу Віктор Турик каже: вправи потребують гарної фізичної підготовки: «Я в армії не служив, навиків ніяких не маю. Зі сторони все дивиться дуже легко і зрозуміло. Але практично це треба відточити до автоматизму, щоб під час бойових дій ти не думав».
Володимир Черчик – учасник бойових дій, зараз є членом добровольчого формування тергромади та працює секретарем у Маневицькій селищній раді. Він постійно бере участь у таких навчаннях.

Читати ще: «Ворог постійно змінює тактику, нам потрібно підлаштовуватися»: інструктори ТНЦ «Тернове Поле» продовжують готувати бійців для ЗСУ

«Програма розрахована на 200 годин, з нами проводять заняття сертифіковані інструктори, наші волиняки. Заняття проходять цікаво, з них відповідно до Закону «Про національний спротив» планується формування сил оборони», – розповідає Володимир Черчик.
Зі слів секретаря Маневицької селищної ради Володимира Черчика, програма курсу включає 15 дисциплін та понад 100 годин практичних занять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus