USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

Воїни-лісівники: батько й син з Волині – захисники, мама – волонтерка

16 Лютого 2023 08:08
27-річний військовий Іван Маціюк – захисник України. До початку повномасштабної війни працював майстром лісу Новозборишівського лісництва філії «Володимир-Волинське лісомисливське господарство».

Служити пішов з 26 лютого в місцеву роту охорони, після певного часу в новосформованому стрілецькому батальйоні його відправили на охорону кордонів з боку Білорусі, пишуть на сторінці ДП «Ліси України» у Фейсбуці.

Тато Івана Микола Миколайович – теж на фронті. Служить з 2014 року, правда, із вимушеними перервами на лікування та реабілітацію. Свого часу також працював у лісовій галузі.

А мама Валентина Євгенівна – волонтерка. Вона постійно організовує поїздки на фронт та у критичні точки: збирає допомогу, доправляє до місць та особисто віддає захисникам все необхідне.
Читати ще: Їхав танком напереріз ворогу: історія бойового командира з Волині

«Мама – наш янгол-охоронець. І одночасно головний командир та авторитет. На момент повномасштабного вторгнення, бо для нас війна почалася 2014 року, вона єдине, що попросила, – аби я не йшов у перший день. Тому моя служба почалася 26 лютого», – ділиться Іван.

Читати ще: Змінив рясу на військову форму: отець Макарій з Луцька – командир одного з підрозділів на передовій

І лише молодший брат Ілля поки вдома. Йому 12. І його це дуже хвилює, тому що він хоче бути як тато і старший брат.
«Свою роботу в лісі я дуже люблю. Не можу уявити життя весь день у місті, офісі. Мені потрібно бути серед природи, там я вдома. Сподіваюся, що знову працюватиму лісівником, коли повернуся. Але нічого загадувати наперед не буду. Скажу відомою фразою: «Давайте спочатку виграємо войну», – каже військовий-лісівник.

Його хобі – це пісні. Іван співає їх разом із побратимами для підняття морального духу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus