USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Воєн може бути більше: у Польщі назвали країни зі «списку російських цілей»

22 Грудня 2022 16:23
Якщо зараз не зупинити Росію, яка напала повномасштабно на Україну, є 100% гарантія, що воєн буде більше.

Про заявив віцеміністр закордонних справ Павел Яблонський у розмові з журналістами RMF FM, передає ТСН.

Він заявив, що розмови про гарантії безпеки Росії є фатальною стратегічною помилкою, оскільки РФ не загрожує напад з боку НАТО чи України. Навпаки Кремль провокує агресією.

«Гарантії того, що Росія не нападе на нас, потрібні радше нам. Росія сьогодні не є надійною стороною, її мета не в тому, щоб припинити війну і встановити мир», – наголошує Яблонський.

Водночас, заступник глави МЗС не погодився з думкою, що в Україні триває Третя світова війна. Він пояснив, що хоч проти України і воюють РФ та Білорусь, «бойові дії не поширилися за межі території України».

«Поки що ні про яку світову війну не може бути й мови, бо тут залучено не більше країн, ніж Росія та Білорусь. Величезна кількість країн, звичайно, підтримують Україну політично, військово, фінансово, але ці бойові дії ще не поширилися за межі території України», – зазначив він.

Утім, заступник голови польської дипломатії визнав, «якщо ми не зупинимо Росію, у нас є 100% гарантія, що воєн буде більше». За словами Яблонського, Польща та країни Балтії також перебувають у «російському списку цілей».

«Ці амбіції, ненаситний апетит російського тирана, який бажає територіально контролювати найширшу частину земної кулі, здаються, на наш погляд, ірраціональними», – додав польський дипломат.

Нагадаємо, керівник Служби інформації та безпеки Молдови Александру Мустяце заявив, що Росія планує вторгнутися до Молдови 2023 року, а реалізація цього сценарію залежить від розвитку війни в Україні.

Колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун назвав заяву Молдови щодо ймовірного нападу Росії 2023 року критичною.

Натомість, як вважає військовий оглядач Денис Попович, російська загроза є реальною для Молдови, а стан молдовської армії бажає кращого.

Своєю чергою прем’єр-міністр Косова Альбін Курті каже, що Росія розпалює ще й конфлікт між частково визнаною державою Косово та Сербією через провал війни в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus